Egészséges negyedévet zárt a Nintendo, nyereséges év jöhet

A 2015-ös üzleti évet több veszteséges év után újra profittal fogja zárni a Nintendo, de a Wii U-t még mindig nem veszi senki.

Egészséges negyedévet zárt a Nintendo, nyereséges év jöhet

Az ünnepi szezont lefedő 2015-ös pénzügyi év 3. negyedévének üzleti jelentése alapján korrekt, de nem túl kiemelkedő karácsonyt zárt a Nintendo. 271 521 milliárd yen forgalom mellett 31 819 milliárd yen üzemi bevételt, és 45 215 milliárd yen nettó bevételt könyvelhetett el a vállalat. Összességében a Nintendo jó úton halad afelé, hogy néhány veszteséges év után ismét pozitív eredménnyel zárjon.

A negyedév során összesen 1,91 millió Wii U-t adtak el, a közönség tehát karácsonykor sem kapkodott érte. A 3DS jól teljesített a maga 4,99 milliójával, azonban nyugaton megzuhantak az eladások, ami leginkább arra utal, hogy a vásárlók kivárnak a New 3DS érkezéséig.

Sokat elmond a Nintendo hatékony működéséről, hogy még viszonylag gyenge hardveres eladások mellett is képes volt profitot termelni - a hatékonyságot nem kis részben javította, hogy elkészült a vállalat új épülete Kiotóban, és lezajlott a beköltözés is, aminek köszönhetően a hardveres és szoftveres csapat végre egy tető alá került.

Ezek mellett persze szoftverekben ismét erősen teljesített a cég. A Mario Kart 8 eddig összesen 4,77 millió példányban kelt el, és mivel jelenleg 9,2 millió Wii U van a felhasználóknál, ezt azt jelenti, hogy a konzol tulajdonosainak 50%-a megvette a játékot - ez pedig egészen eszméletlen. Ehhez hasonlóan a 3,39 millió példányban elkelt Super Smash Bros for Wii U is minden harmadik konzoltulajdonosnak megvan.

Ha pedig már Smash Bros, a játék 3DS-en is nagyon jól teljesített, eddig összesen 6,19 millió ment el belőle, míg a Pokémon ORAS 9,35 millió, a Pokémon XY 13,7 millió, az Animal Crossing: New Lead pedig 8,73 millió eladott példányszámmal büszkélkedhet.

De jól teljesítenek a novemberben megjelent, és azóta is csak rendkívül limitált példányszámban hozzáférhető Amiibo-figurák is: összesen 5,7 milliót adott el eddig belőlük a Nintendo.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward