Early access jöhet a GOG-ra is

Mielőtt a CD Projekt belevágna a korai hozzáférés elérhetővé tételébe, előbb arról akarnak megbizonyosodni, hogy a vásárlók jól járnak.

Early access jöhet a GOG-ra is

Kétségtelen, hogy az indie-láz közepette a játékipar egyik legügyesebb találmánya volt az early access. Megvetetni a játékot a rajongókkal, amikor az még alig-alig működik, pár éve még elképzelhetetlen lett volna. A felhasználók azonban láthatóan élvezik, hogy korán férhetnek hozzá egy-egy címhez, és van beleszólásuk a fejlesztés menetébe.

Sokan viszont nincsenek megelégedve azzal, ahogyan ezt az egészet a Steam kezeli, köztük Marcin Iwinski, a CD Projekt társalapítója sem. Amikor arról kérdezték, hogy a CD Projekt tulajdonában álló GOG tervez-e valamiféle early access lehetőséget nyújtani, Iwinski egyértelmű érdeklődését fejezte ki: "Mindenképpen meggondolandó, ugyanakkor mi a saját módszerünk szerint csinálnánk. Egy kurátorokkal ellátott, ellenőrzött rendszer lenne, ugyanis mi felelősnek érezzük magunkat azért, amit a vásárlók a GOG-on kapnak".

A GOG vásárlói hozzászoktak, hogy működő játékokat kapnak megfelelő támogatással, a bolt munkatársai megválogatják, hogy mik kerülhetnek fel az oldalra - ráadásul mindennek DRM-mentesnek kell lennie.

"Ha meg is valósítjuk, mindenképpen meg kellene védenünk a vásárlót valamilyen módon. Ők ugyanis látnak egy ígéretet, és persze azt is, hogy alfa verzió, ugyanakkor mégis megveszik, ha eléggé érdekli őket a termék, vagy ha jól néz ki a képeken. Azonban azt már nem tudják megjósolni, hogy elégedettek lesznek-e vele. Ha nem, de folyamatosan érkeznek a frissítések a játékhoz, akkor minden rendben. De ha nem érkeznek frissítések, és a fejlesztők csak leléptek a pénzzel, akkor az gyakorlatilag lopás, és valakit felelősségre kell tudnunk vonni érte" - zárta Iwinski.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward