EA: Sok a közös az új konzolokban

Mit tartogat a DICE és a Frostbite motor különböző platformokon? 1080p-ben megy az új UFC PS4-en és Xbox One-on is!

EA: Sok a közös az új konzolokban

A PlayStation 4 és az Xbox One sokkal több közös tulajdonsággal rendelkezik, mint a PS3 és a 360, nyilatkozta Lars Gustavsson, a Battlefield 4 kreatív rendezője. Az MMGN-nek adott interjújában kifejtette, hogy jelenleg nagyon könnyű 5 platformra fejleszteni, ami roppant szerencsés számukra.

A Frostbite motor már nagyon bejáratott jelen generáción és lehetővé teszi számukra azt is, hogy bárhova is kerüljön, ott ki tudják vele hozni a maximumot az adott platformból. Ez egy jelentős előny a mostani két generáció közötti váltás időszakában, de azt azért hozzátették, hogy még nem tudják, mit várjanak az új masináktól, annak ellenére, hogy jó ideje dolgoznak velük.

Ha már DICE akkor érdemes ránézni a terjengős, VG24/7-es Patrick Bach interjúra is. Ő beszélt a BF4-ről, Star Wars-ról, a Frostbite 3 motorról, a Mirror's Edge-ről, a next-genről és még sok másról. Ha nagy rajongói vagytok a fejlesztőstúdiónak, ne hagyjátok ki.

Nem mellesleg Bach előszedte a 60fps témakört, az optimalizációt és az installálást konzolon. A 60fps-t nagyon fontosnak tartja, konkrétan a Battlefield élmény egyik alappillérének.

Most viszont ugorjunk egy kicsit az EA berkein belül, méghozzá az EA Sports-hoz, ugyanis Brian Hayes, az UFC kreatív rendezője megerősítette, hogy a játék "csak" 30fps-sel megy majd PS4-en és Xbox One-on, ugyanis szerintük minimális volt a különbség a 60fps-hez képest. Cserébe menni fog az 1080p mindkét konzolon.

"Korábbi tapasztalatok alapján, a Fight Night Round 4-gyel és a Fight Night Championnal, amik 60, illetve 30 fps-sel mentek, azt vettük észre, hogy a 60fps-nek nem voltak akkora előnyei a gameplay-re nézve, viszont a motion blur óriási hatással volt a vizuális élményre."

A fókusz tesztjük eredménye is az volt, hogy az emberek inkább választották a 30fps-t motion blurrel, mint a 60fps-t anélkül. A legújabb iterációban már női bunyósok is lesznek. Ti mit látnátok szívesen a játékban?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward