EA: Nem lesz visszafelé kompatibilis a Next-gen

Az EA pénzügyi igazgatója, Blake Jorgensen szerint a következő generációs konzolok már nem lesznek visszafelé kompatibilisek. 

EA: Nem lesz visszafelé kompatibilis a Next-gen

Az EA pénzügyi igazgatója, Blake Jorgensen szerint a következő generációs konzolok már nem lesznek visszafelé kompatibilisek elődeikkel. A vezető egy ’kérdés és válasz’ ülésen tette a nyilatkozatot a Goldman Sachs Technology and Internet Conference rendezvényen, San Francisco-ban, tegnap. (forrás: Gamasutra)

Jorgensen kiemelte, hogy szerinte a jelen generációs konzolok még erősek lesznek a 2014-es gazdasági évben, méghozzá a sport játékok miatt, mert a beléjük fektetők nem akarják majd a szezon közepén eldobni a konzoljukat, ha nem vihetik tovább az eredményeiket.

"Észben kell tartani, hogy a következő generáció több mint valószínű, hogy nem lesz visszafelé kompatibilis, tehát ha multiplayert játszotok egy játékban, nem tehetitek meg, hogy egy régebbi konzol birtokosával teszitek meg azt." (megjegyzés: Blake-nek azért tudnia kéne, hogy ez nem éppen a visszafele kompatibilitás leírása... ezt ha akarják meg tudják oldani keresztplatform szerverekkel is)

Az Electronic Arts sportjátékainak zöme a sport szezonokkal együtt halad, így számításba kell venni azt, hogy ha az új gép karácsonykor jön, akkor a sportrajongók nem ugranak egyből megvenni a konzolt. Legalábbis az aktuális szezon befejeztéig biztos nem.

A PS3 utódjáról minden valószínűség szerint február 20-án hallunk majd, de a Microsofttól is az elkövetkező néhány hónapra jósolják a nagy Xbox 720 bejelentést (már ha így fogják hívni).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward