E3: Teljesen más játék lesz az új God of War

Elbúcsúzhatunk a rögzített kamerás, végtelen henteléstől. A sorozat más elvek alapján indul újra.

E3: Teljesen más játék lesz az új God of War

A Sony Santa Monica Studio a God of War: Ascension megjelenése óta küzd azzal, hogy elő tudjon állítani egy új játékot. Az egyik projektjüket több év (és sok tíz millió dollár) után lelőtték, közben pedig a God of War 3-at felügyelő Cory Barlog is elment a stúdiótól, így egy ideig fogalmunk sem volt róla, mi készül. Barlog aztán szépen-csendben mégis visszatért a csapathoz, és elmondása szerint már évek óta dolgoznak a God of War 4-en.

Ami valójában nem is a negyedik rész, inkább egyfajta puha-rebootnak tűnik, így hivatalosan nincs is számozás a címében. Mindez nem véletlen: az új God of War teljesen más játék lesz, mint elődei. Barlog szerint mindez ugyan nehéz döntés volt, de a stúdión belül mindenki érezte, hogy komoly változásokra van szükség.

Ez a változás pedig leginkább Kratoson érezhető. A félistennek meg kellett törnie azt a folyamatos erőszakhullámot, ami végigkísérte életét, és ami végső soron egyáltalán nem vezetett jóra. Az Árésszel kötött alku és családja elvesztése után Kratos nagyjából mindenkit felszeletelt, aki csak az útjába került. Bosszúját beteljesítette, de sokkal előrébb nem jutott.

Kratos számára a legfontosabb feladat, hogy megtanulja irányítani és elfojtani saját dühét. Úrrá kell lennie azon a belső vadállaton, ami eddig folyamatosan a brutalitás útjára terelte. De miért tenné ezt Kratos? Hogy jutna el idáig? Barlog szerint erre a választ saját fia születése adta meg, ami teljesen átalakította az életét, és rádöbbentette, hogy most már felelősséggel tartozik valakiért. Az embernek új célokat, motivációkat ad egy gyerek születése, és megváltoztatja a világnézetét. Így Kratos életében is ennek kellett megtörténnie.

Így találták ki tehát, hogy Kratos mellett a történet során ott lesz gyereke, akit folyamatosan tanítgatnia kell. Érdekes, hogy az előzetesben többször is láthatjuk töltődni Kratos harag-méterét, akár olyan esetekben is, mint amikor a fia elhibáz egy lövést a nyíllal - azonban ha más nem történik, akkor hamar megnyugszik. Habár sokan attól tartottak, hogy egy váratlan fordulattal Kratos valamikor meghal majd a történet elején, majd ugrunk egyet az időben, és a fia veszi át a főszerepet, a Sony Santa Monica megerősítette, hogy nem ez lesz a helyzet: végig Kratost irányítjuk a játékban.

Szintén megerősítést nyert, hogy az új God of War nem nyitott világú cím, habár a bejárható terület nyilván nagyobb és tágasabb, mint korábban. Ezen kívül most már azt is biztosan tudjuk, hogy az északi mitológia világába kalandozunk majd el (bár ez azért sejthető volt a bemutató után).

Az új God of War viszont továbbra sem rendelkezik megjelenési dátummal, de az biztos, hogy nem 2016-ban érkezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward