E3: Nintendo konferencia

A 2009-es E3 első napján magyar idő szerint este 6 órakor kezdetét vette a Nintendo konferenciája. A világ legnagyobb videojáték gyártójának előadását Cammie Dunaway marketing elnök nyitotta meg.

E3: Nintendo konferencia

A 2009-es E3 első napján magyar idő szerint este 6 órakor kezdetét vette a Nintendo konferenciája. A világ legnagyobb videojáték gyártójának előadását Cammie Dunaway marketing elnök nyitotta meg.

A bevezetőből megtudhattuk, hogy a játékipar immáron nagyobb piac, mint a zene és a mozi együttvéve, a Nintendo pedig azon dolgozik, hogy életkortól függetlenül mindenkihez eljusson a kikapcsolódás ezen módjának lehetősége. Miyamoto forradalmasította a játékipart, a DS és a Wii egy egészen új kaput nyitott, elérve és kiszolgálva a többi konzol által elhanyagolt casual réteget is.

A japán cégóriás legsikeresebb játéka a Mario sorozat volt, melyből világszerte 200 millió példány talált gazdára. A bajuszos vízvezeték-szerelő kalandjai idén folytatódnak, a New Super Mario Bros.Wii karácsonykor fog megjelenni, és az előző címektől eltérően immáron egyszerre akár négyen is játszhatunk majd vele. A stílusát tekintve az oldalnézetes elődeire fog hasonlítani, Mario és Luigi mellett pedig két másik szereplő is feltűnik majd benne.

Az új Mario játék élő bemutatója után a Wii Fit következett, mely mint megtudtuk, a világ legjobban fogyó játéka volt az elmúlt egy évben, és immáron több tíz millióan játszanak vele minden nap. Bemutatták a Wii Fit Plus-t, mely egy tizenöt új mini game-t felvonultató játék lesz, és természetesen a Wii Balance Boarddal együtt is meg lehet majd vásárolni, még karácsony előtt.

Dunaway kisasszonyt Reggie Fils-Aime, a Nintendo America elnöke követte a színpadon, bemutatva a WiiMotion Plus-t. A WiiMote aljához csatlakoztatható kis kiegészítőnek köszönhetően sokkal pontosabban lehet irányítani a játékokat, immáron bárhogy is mozgassuk a kontrollert, a gép pontosan érzékelni majd minden rezdülésünket. A WiiMotion Plus-t kihasználó első játék a július 26-án megjelenő WiiSport Resort lesz, benne olyan sportágakkal, mint ejtőernyőzés, célba lövés, vagy kosárlabda. De nem kell sokat várni a third party támogatáshoz sem, a Tiger Woods PGA Tour 10, a Grand Slam Tennis és a Virtua Tennis 2009 már a megjelenéstől fogva támogatja majd az új addont, illetve a UbiSoft által fejlesztett Red Steel 2 is, melyet csak ezzel lehet majd irányítani.

Az előadást játékbejelentések és trailerek követték, felfedve olyan új DS címeket, mint a Final Fantasy: The Christal Bearers, a Mario & Luigi: Bowsers Inside Story, a Golden Sun DS, a James Patterson könyve alapján készülő Womens Murder Club: Games of Passion, a Grand Theft Auto sorozatra hasonlító COP: The Recruit, vagy a lányoknak készülő ruhapróbálgatós Style Savvy. De ez még nem minden, a jövőben a felhasználók által készített tartalmak is elérhetőek lesznek, a Mario vs. Donkey Kong például beépített pályaszerkesztővel érkezik majd, az új DSiWare-nek köszönhetően pedig mi magunk rajzolhatjuk meg a szereplőket, találhatjuk ki a történetet, és írhatjuk meg az egész játékmenetet, legyen szó kalandjátékról, akcióról, vagy RPG-ről. A DSi nyáron Facebook támogatást is kap, a beépített kamerájával készült képeket azonnal az adatlapunkra tölthetjük majd fel.

A konferencia utolsó harmadában bejelentették a Legend of Zelda: Spirit Tracks-et, majd a nagy leleplezés után Satoru Iwata, a Nintendo elnöke lépett a színpadra, bemutatva a Wii Vitality Sensort. A kis kiegészítő figyelemmel követi a pulzusunkat, a hozzá mellékelt program pedig mindenféle utasításokkal igyekszik rávezetni az egészséges életmódra. Ezután még több újdonság következett, Dunaway leleplezte a Super Mario Galaxy 2-t, Fils-Aime pedig a The Conduit, a Resident Evil és a Dead Space: Extraction trailerek után egy búcsú játékbejelentést tett: a Team Ninja csapatánál már készül a Metroid: Other M!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward