E3 2018 - PC Gaming Show összefoglaló

Szerencsére nem csak Battle Royale játékokat kapnak a PC-sek, volt pár érdekesség az előadáson, de messze nem durrogtattak annyi puskaporral, mint a nagy kiadók a saját műsoraikon.

E3 2018 - PC Gaming Show összefoglaló

A PC Gaming Show ezúttal egy rövid önreflektív montázzsal kezdett, amiből megtudhattuk, hogy természetesen a PC-s játékosok a legkirályabbak a világon, hiszen feszegetik a határokat, tojnak a szabályokra (modolnak), stb. stb… de manapság minden csak a Battle Royale-ról szól. Vicces indítás ami sajnos felvázolta a jövőt is, merthogy nem egy ilyen játék vett részt az előadáson.

A műsorvezető szokásos módon Sean „Day[9]” Plott, aki idén bő másfél óra alatt már két értékelhető poént is kipréselt magából, úgyhogy pár év, és talán nem lesz teljesen felesleges biodíszlet a shown. A páholyból Frankie Ward foglalkozott a bejelentésekkel, őt láthattuk a show előtti triviában is.

Mivel a beszélgetések nagy része teljesen semmitmondó volt, ezért ezektől megkímélem most az olvasókat, kb. annyi derült ki belőlük, hogy mindegyik bemutatott játéknak (egy kivételével talán) a játéknevegame.com a webcíme.

Ugorjunk inkább fejest a trailerekbe, mert némi megszakításokkal, de azért ezekről szólt az este. Az első játék, ami itt mutatkozott be először a Satisfactory a Coffee Staintől. Kicsiben kezdünk, hogy a végén óriási automatizált gyárakat építsünk a felszínen, és mindezt FPS nézetből, hogy átérezzük micsoda monstrumokat hoztunk létre. Egész szórakoztatónak tűnik.

Egy indie játék következett, de ne ugorjatok egyből a következő bekezdésre, mert elég stílusos darab. A Neo Cab a jövőben játszódik, és egy taxisofőrt alakítunk benne (egy olyan korban, amikor már alig van emberi sofőr), aki a barátját keresi a városban. A trailerből kiderül, hogy ő valószínűleg bajba került, és jobb, ha mi is lapítunk egy kicsit, miközben megpróbáljuk kideríteni, mi történt itt.

El is érkeztünk az első Battle Royale játékhoz! Nem kellett sokat várni, ugye? Már írtunk róla régebben is, a Mavericks Proving Grounds legnagyobb érdekessége, hogy 1000 játékost fog egyszerre kezelni. Igen, az 10x annyi, mint amit megszoktunk, brutális lesz. Bétára a hivatalos honlapon lehet jelentkezni.

A következő játék egy modból nőtte ki magát. A The Forgotten City-ben egy időhurokba kerülünk és meg kell akadályoznunk egy katasztrófát. Ugyanis ha bárki elkövet egy bűntettet a városban, mindenki megbűnhődik majd miatta.

A Star Control Origins a Stardocktól egy nyílt univerzumú (hisz ez már nem is világ) akció-RPG, amiben űrcsaták ugyanúgy vannak, mint felfedezések a bolygókon. Nagyon fontos, hogy a fejlesztők alapból támogatják a modolást, úgyhogy a jövőben talán Star Trek, Star Wars, vagy az előadás alatt emlegetett FireFly világa is ráhúzható lesz a Star Controlra. Lesz lokális és online multi is, és a Steam mellett GoG-on is felbukkan majd. Megjelenés szeptember 20-án.

Majdnem nulla felvezetéssel kaptunk egy kis kedcsinálót a Crytek Hunt Showdownjához, és már jött is az Archangel: Hellfire, ami egy mechás PVP játék lesz. Július 17-én jelenik meg.

The Sinking City néven készít játékot a Frogwares. Ez egy nyílt világú nyomozgatós játék lesz, amit Lovecraft történetei inspiráltak. A hangulathoz itt az is hozzátartozik majd, hogy a játék egyáltalán nem fogja a kezünket, nem lesznek tippek és küldetések, hogy mégis hogyan kéne továbbmenjünk, minden rajtunk múlik. Már az alaphelyzet is szokatlan lesz, mert a város lakói láthatóan félnek valamitől, mégsem akar senki lelépni. Érezhetjük, hogy itt szinte mindenki sokkal többet tud nálunk, és nem nézik jó szemmel a ténykedésünket. Egy idő után, ha nem vigyázunk, elkezdünk bedilizni, hallucinációk és hangok zavarnak majd minket, és akkor már nehéz lesz megmondani, hogy mi a valóság, és mi az, ami csak az agyunkban létezik. Az akció egyelőre kicsit bénácskának tűnik, de az atmoszférája rendben van a játéknak, szóval érdemes lesz rá figyelni a jövőben.

A Warframe egy olyan sikersztori, amire nem tettünk volna sok pénzt az indulásakor. De a fejlesztők lelkesedése és munkája (ami folyamatos frissítésekben érhető tetten) meghozta a gyümölcsét az évek alatt, és egy elég stabil játékosbázisa lett az ingyenesen játszható címnek. A héten jön PC-re a The Sacrifice kiegészítő (már írtunk róla), és július 7-én a TennoLive-on beszélnek majd a távlati tervevkről. Ha ezt követjük a twitchen és linkeljük az fiókunkat, akkor kaphatunk majd valamit a játékban.

A SEGA jött egy kis montázzsal, ami arról szólt, hogy mennyi mindent portoltak PC-re az utóbbi években, és mi mindent fognak még. Tényleg egy szavunk sem lehet, a kiadó igazán kitesz magáért és rengeteg japán játékot hoz el a PC-sek számára is. Hamarosan érkezik a Shenmue I és II, amire valószínűleg rengetegen vártak, a Shining Resonance, a Yakuza Kiwami és Yakuza Zero, valamint a Valkyria Chronicles 4.

A TripWire állandó vendége a PC Gaming Shownak, most is itt voltak a Killing Floor 2-vel, aminek jön a The Summer Sideshow: Treacherous Skies kiegje, ami mától (kedd) el is érhető lesz. Valószínűleg este 7-től, pontos időt nem mondtak.

Tőlük kaptunk még egy kis Road redemption ízelítőt, valamint egy vadonatúj címet, a Maneatert! Ez a fejlesztők elmondása szerint egy sharkPG, egyjátékos kampánnyal, képességfával, nyílt világgal, stb. Csak ezúttal egy cápát alakítunk egy ember, elf, törpe, akármi helyett. Aki szeret embereket enni, mint az kiderül a szórakoztató trailerből.

Bemutatkozott az Untitled Publisher, vagyis a Névtelen Kiadó, akiknek tényleg ez a neve. Három játékot hoztak magukkal, amikből az egyik most meg is jelent. Remélem senki sem kövez meg érte, de se a Bravery Network Online, se a Morning Star, se a most induló Overwhelm nem fogott meg. Utóbbi akciós most a steamen az indulását megünnepelvén, akinek bejön, vetődjön. Egyébként ha csak egyet néztek meg a trailerekből, a Morning Star legyen az. Bár ott sajnos nem sikerült megfejteni még, hogy miről szól majd a játék.

Az Insomniac vette át a színpadot, hogy felvezessék a nyílt világú VR játékukat, a Stormlandet. Ebben egy robotot alakítunk, akit alaposan helyben hagynak. Össze kell szednünk magunkat és felszabadítani társainkat. Érdemes megnézni minden VR-osnak, mert mindig öröm, ha egy AAA játék érkezik.

Ezután szinte minden infó nélkül jött egy fekete-fehér trailer, a Night Callról, majd bemutatkozott a sokkal érdekesebb Sable, aminek a kinézetét többek között a keleti rajzfilmek inspirálták. Egy nyílt világú sivatag felfedező játék ez a fejlesztők szerint, amiben nincs akció, tényleg minden a felfedezésről szól. A csapat nagyon pici, a zenét pedig az aktuális kedvencük (mi más) Japanese Breakfast szerezte a trailerhez, és valószínűleg a játékhoz is.

Néha-néha kiadnak egy trailert a Star Citizenhez, amitől már-már elhisszük, hogy a játék hamarabb fog megjelenni, minthogy valósággá váljon, ami benne van. Reméljük így lesz, mert ránk férne egy AAA-s űrszim.

Hardveres fronton idén az Acer volt a támogató, így tőlük jöhetett Eric Ackerson promózni egy kicsit a cuccaikat. A legfontosabb számukra most az X27-es monitor, ami az Nvidia hibájából brutálisan sokat késett már. Csak címszavakban: 27 col, HDR 384 világítási zónával, G-Sync, 144Hz, 4K. Ez körülbelül minden, amit egy játékos ma egy monitortól elvárhat, de cserébe az ára is hajmeresztő. Az infók szerint viszont már majdnem elkapkodták mindet. Ha minden jól megy, azért nálunk is felbukkan majd pár darab. Pontos árat még nem tudunk mondani, de senki se kapjon majd szívrohamot, mi előre szóltunk.

Az Aceres kitérő után újra a játékoké lett a főszerep, a Genesis Alpha One-ban felfedezhetjük az univerzumot, bővíthetjük a hajónkat és kísérletezhetünk az összegyűjtött DNS-sel, hogy fejlesszük a csapatunkat (szegények).

Decemberben jön a Don’t Starve Hamlet, erről is kaptunk egy kis trailert, plusz infót sajnos nem.

Úgy néz ki szinte minden konferencián fel kell bukkanjon a Just Cause 4. Itt természetesen mi más állhatott volna a középpontban, mint az Apex motor, amit nagyon kigyúrtak az új részre. Jobb HDR, dinamikus időjárás, fejlett fizika és természetesen brutális pusztíthatóság jellemzi majd.

Két Walking Dead játék következett. Az Overkill’s The Walking Deadről már többször írtunk, most pedig kiderült, hogy hozzánk november hatodikán érkezik. A Telltale sorozatának utolsó része pedig augusztus 14-én jelentkezik az első résszel, amiben egy gyerekekkel teli árvaházat találunk, és próbálunk majd megvédeni.

A Noita egy indie játék, amiben minden pixel „szimulált”. Valószínűleg azt értik alatta, hogy normális fizikával rendelkezik, már amennyire egy ilyen világban ennek van értelme. Az egész pálya generált, nem kézzel készített, de ezeket leszámítva elég átlagosnak tűnik minden.

Végre valami érdekesség! Két „doktor” a pályán, és megtudjuk, hogy a sztetoszkóp és a mikrofon nem barátok. Two Point Hospital néven érkezik a Theme Hospital szellemi utódja. Valószínűleg nem csak nekem tűntek el gyerekkoromban délutánjaim előtte, de nagyon nosztalgikus volt nézni az új játékot, ami a humorra is épít a különböző hülye betegségekkel.

A Hi-Rez studios (Smite, Paladins) a Realm Royale-t mutogatta és kiderült, hogy az alfát már bárki kipróbálhatja ingyen, hajrá!

Már tavaly is feltűnt az Ooblets és nagyon aranyos volt, hát most is megmutatták. Megjelenési dátum továbbra sincs viszont, szóval lehet jövőre is itt látjuk majd.

Ha az egész show a PC-ről szól, hol vannak a keményvonalas stratégiák? Hát itt! Az Anno sorozat legújabb tagja az Anno 1800. Érdekessége, hogy tartanak egy versenyt a fejlesztők, ami több fordulós lesz, és a legjobb hajó, amit a rajongók csinálnak, bekerül majd a játékba.

Battle Royale következik, rajzfilmes grafikával és… felülnézetből! A Rapture Rejects trailere nagyon mókás. Eljön a végítélet napja, és akik nem kerültek fel a mennybe, azok elkezdik gyakni egymást…

Az egész műsort egy Hitman 2 trailerrel zárták, ami inkább a szórakoztató oldalára helyezte a hangsúlyt a játéknak. Csirkét használni fegyvernek például nagyon menő dolog. De az is kiderült, hogy az új motor akár 2000 embert is képes kezelni, a tömegeknek nagy szerepe lesz a játékban, és lesz co-op mód is.

Hát ennyi, nem mondjuk, hogy nem láttunk még izgalmasabb előadást, de azért található benne pár gyöngyszem, csak Plottot kéne már felejteni… vagy igazából az egész átvezető hablatyolást, ha ennyire minimalisták. Idén a Square meg is unta és inkább felvételről tolta az egész előadását.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap