E3 2018 - Microsoft sajtókonferencia összefoglaló

A Microsoft konferenciáján ezúttal tényleg akadtak meglepetések: visszatér a Battletoads, új játék jön a From Software-től, és mozgásban láthattuk a Cyberpunk 2077-et.

E3 2018 - Microsoft sajtókonferencia összefoglaló

Az előzetes vélemények alapján egyértelmű, hogy idén a Microsoftnak kell a legtöbbet bizonyítania az E3-on. Habár az Xbox One X nagyon jól sikerült, exkluzív játékokkal most nagyon nem áll jól a vállalat. Phil Spencer mindenesetre megígérte, hogy 15 világpremiert láthatunk majd a sajtókonferencián, de az elmúlt évekből kiindulva, már úgy gondoltuk, ezek többsége valószínűleg azonban úgy lesz "világpremier", hogy az adott előzetest most látjuk majd először. Aztán persze minden kiderült, mikor az E3-as konferenciák eddigi legnagyobb közönsége előtt megkezdte az előadást a Microsoft.

Rögtön az első percben, mindenféle felvezetés nélkül érkezett egy előzetes, amiről elsőre fogalmunk sem volt, hogy micsoda, majd felbukkant egy spartan sisak, és előkerült a Halo Infinite név. A főszereplő ezúttal is Master Chief, és ha minden igaz, ez lesz a Halo-sorozat jövője, ami egy teljesen új motorra épül.

Azt mindenestre Phil Spencer rögtön megerősítette, hogy 50 játékot látunk majd, amiből 18 exkluzív (valamilyen formában), és 15-ről most hallunk majd először.

Rögtön az exkluzív jelzővel indult az Ori and the Blind Forest folytatása. Mivel már az első rész is egy elképesztő mestermű volt, nem csoda, hogy az új előzetes is azonnal elvarázsolt mindenkit. Tényleg nem lehet mit mondani erre a játékra, már magában a zenéje is annyira csodás, hogy arra nincsenek szavak.

Újabb világpremier jelzővel illetett játék következett, és ezúttal úgy látszik, hogy a jelző indokolt is. A Dark Souls készítői, a legendás From Software és az Activision együttműködéséből érkezik egy nagyon látványos akciójáték, mégpedig japán környezetben. Az anyag címe Sekiro: Shadows Die Twice.

Ezután a Bethesda kreatív fejese, Todd Howard érkezett a színpadra. Azzal kezdte, hogy 16 éves történelmük van az Xbox-szal, hiszen az eredeti Morrowind jelent meg először az Xbox konzolra. Ez a jó kapcsolat pedig folytatódik azzal, hogy most először látjuk mozgásban a Fallout 76-ot. Howard szerint egy előzményről beszélhetünk a korábbi Fallout-részekhez. A pálya négyszer akkora lesz, mint bármikor korábban. Ahogy azt már sejteni lehetett, ezúttal a Vault 76-ban kezdjük majd meg a sztorinkat, ami a jövőbe vezet: újra kell építenünk nem csak a környezetünket, hanem egész Amerikát is.

Némi meglepetésre ezután a Dontnod új játéka következett, de nem az, amiről pár napja mi is beszámoltunk, hanem egy új anyag a Life is Strange-univerzumon belül. Az anyag neve The Awesome Adventures of Captain Spirit, és egy kisgyerekről szól, aki szuperhősnek képzeli magát. Nagyon érzelmesnek tűnt a trailer alapján.

Sok pihenő nem maradt, hiszen máris érkezett a Crackdown 3 egy rendkívül visszataszító előzetessel, amiből az ég világon semmi nem derült ki, legfeljebb annyi, hogy ezúttal valószínűleg vezethetünk majd járműveket is, amúgy nagyjából minden maradt a régiben. Hihetetlen, hogy továbbra sem tudnak ebből az évek óta halogatott játékból prezentálni valamit, ami ígéretes lenne.

Ahogy arra számítani lehetett, a Metro készítőinek új játéka is most kapott egy bővett előzetest, hiszen a bemutatkozást is az Xbox One X-en ejtették meg. Azt persze mondani sem kell, hogy elképesztően néz ki az anyag, és (legalábbis az előzetes alapján) talán még több figyelmet fordítanak a történetre és a karakterekre is. A megjelenési dátum 2019. február 22.

A Square Enixtől egy legendás sorozat új része először érkezik Xbox One-ra. Ez alapján tippelhettünk volna néhány címre, de szerencsére nem kellett, mert Spencer rögtön elárulta, hogy a Kingdom Hearts 3-ról van szó, amiről pont ma írtuk meg, hogy a jövő év elején érkezik. A trailer végére pedig valószínűleg mindenki könnyezni fog, aki valaha az életében legalább egy kicsit is szerette a Disney rajzfilmjeit és a Final Fantasyt.

Ahogy azt tegnap megígérte az Electronic Arts, kaptunk egy új előzetest a Battlefield V-ből, amiben ezúttal is fontos szerepet kaptak a nők. Játékmenetet sajnos nem kaptunk, de hát ez is valami.

Rögtön ugrottunk is egy autós játékra, amiről már az első pillanattól kezdve látszott, hogy az új Forza Horizon. De olyan előzetest vágtak össze hozzá, hogy azt még a legjobb Top Gear-epizódok is megirigyelhetnék. Mindenesetre úgy látszik, hogy a Forza Horizon 4 nem a napos Ausztráliában játszódik majd, hanem ahogy RalphFulton, a kreatív igazgató megerősítette, az Egyesült Királyság vidékein. Ennél autórajongóbb játékot jelenleg nem nagyon lehet elképzelni. Sőt, nem is csak autókról van szó, hanem a bemutató alapján motorokat, sőt még csónakokat is vezethetünk. Menet közben folyamatosan változhatnak majd az évszakok a közös, megosztott nyitott világban, ahol bármikor versenyezhetünk bárkivel, és összebarátkozhatunk a többiekkel. Régóta állítom a tesztjeimben, hogy jelenleg ez a legjobb, legszórakoztatóbb autós játék, ami létezik, és ez a bemutató megerősítette, hogy az új résznél sem lesz ez másként. A megjelenésre október 2-án kell számítani Xbox One-on és PC-n, és persze az Xbox Game Pass előfizetői számára rögtön elérhető lesz.

Spencer aztán (majdnem) kijött egy listával, hogy kiket vettek meg mostanában, erősítendő a first party felhozatalt. Konkrétan négy fejlesztőről van szó: megvásárolták az Undead Labs stúdiót (State of Decay 2), a Playground Games-t (Forza Horizon), akik amúgy egy teljesen új nyitott világú játékon dolgoznak, ami a tippünk szerint a Fable új része lesz. De megvették a Ninja Theory-t (Hellblade), és még a Compulsion Gamest is, akik éppen a We Happy Few-n dolgoznak.

Majd egy újabb kiváló előzetest kaptunk, ezúttal a Tales of Vesperia felújított változatát láthattuk. Úgy tűnik, az eredeti Tales of Vesperia először lesz elérhető nyugaton, és a trailer alapján érdemes lesz belevágni, mert fantasztikusa néz ki.

A következő bemutatóról már az első pár mondat után lehetett tudni, hogy a The Division 2-ről szól. A pletykáknak megfelelően a helyszínünk ezúttal Washington, a világ legkeményebben őrzött városa. Hiába a védelem, a vírus ide is behatolt, a társadalom itt is összeomlott, az emberek az utcán harcolnak egymással, miközben egy korrupt kormány próbál meg mindent befolyásolni. A Division ügynökei ugyan bátran harcolnának, de ki ellen, mikor az ellenség belülről jön? Mindenesetre a bemutató alapján nem sokat változott a játék, továbbra is ugyanaz a jellegű akció, és ugyanaz a rendkívül tolakodó felhasználói felület jellemzi.

Ashley Speicher, az Xbox Game Passért felelős vezető következett a színpadon. A szolgáltatás egyelőre sikeresnek tűnik: többet játszunk, többféle játékot próbálunk ki, mindezt egy remek arért cserébe. De mi a probléma? Nem indulnak elég gyorsan a játékok, legalábbis szerintük ez a helyzet. Úgyhogy behozzák a Fast Start rendszert, ami a gépi tanulásnak köszönhetően kétszer olyan gyorsan indítja el a játékokat. Az egyelőre nem tiszta, hogy pontosan mit is csinál, erre valószínűleg majd visszatérünk az E3 után. Megtudtuk továbbá, hogy a The Division első része, az Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited és a Fallout 4 is elérhető most már az Xbox Game Pass rendszerében, mindegyik Xbox One X-re felkészítve.

Majd ugrás, és egy fantasztikus előzetest kaptunk a Shadow of the Tomb Raiderből.

Amit rögtön Eminem zenéjére követett egy gördeszkás játék, így a feladvány nem lett volna nehéz, ha a Tony Hawk's Pro Skaternek hívják, de nem: a neve Session, az a játék, ami pár hónapja nagy sikert aratott Kickstarteren, és ezek szerint a Microsoft felkarolta.

És igen, ahogy arról szintén lehetett hallani pletykákat, a Capcom elhozta nekünk a Devil May Cry legújabb részét, ami ránézésre a DMC 4 után játszódik, a főszereplője pedig az abban megismert Nero. A Devil May Cry 5 jövő tavasszal érkezik és Itsuno mester szerint ez a legjobb játék, amit valaha készített.

Jön új DLC Cupheadhez:

Meg Tunic néven egy új anyag, ami úgy néz ki, mint egyklasszikus japán szerepjáték, csak éppen láthatóan nem az.

A Bandai Namcótól érkezik egy egészen fantasztikusnak tűnő, látszólag nyitott világú anyag Jump Force néven, amiben egyesülnek a Dragon Ball és a Naruto hősei. Meg valószínűleg mások is.

És aztán egy újabb meglepetés: a Dying Light 2. Érdekes módon a legendás Chris Avellone lépett színpadra, aki ezek szerint szorosan együttműködik a Techlanddel az új játék fejlesztésén. Avellone azt ígéri, hogy ebben a műfajban először élhetjük majd át azt, hogy a döntéseink befolyással lesznek a történetre. A bemutatóban például leszámoltak egy bandával, aki a város vízkészletét lopta. Ezt követően a város bizonyos részei rögtön fejlődésnek indultak, mert hozzáférésük volt a vízhez. De ha inkább a banditák mellé állunk, akkor a feketepiacon árulhatjuk a vizet, cserébe viszont a legrosszabb bűnözőkkel kell együttműködnünk.

Battletoads! 2019-ben visszatér a Battletoads! Kooperatív játékkal, kézzel rajzolt 2,5D-s grafikával. Egyelőre többet nem tudunk, de... de... visszatér a Battletoads!

Ahogy azt szintén tudtuk a kiszivárgott infók alapján, bemutatkozott a Just Cause 4 is. A főszereplő ezúttal is Rico, mint a harmadik részben, és láthatóan ezúttal sem veszi túl komolyan magát a játék, de hát pont ezért szeretjük. A megjelenésre december 4-én kell számítani.

Aztán, jön a Gears of War alapján a Gears Pop. Ez sajnos egy új, mobilos anyag lesz, ami rendkívül cuki és biztos tetszeni fog a gyerekeknek. Valamint jön egy másik játék PC-re, ami egyfajta körökre osztott stratégia lesz, de a nevét meg sem jegyeztem, mert nem érdemes, senki nem fog foglalkozni vele. Főleg, hogy rögtön ezután bejelentették, hogy készül a Gears of War 5, igaz, most már simán csak Gears 5-nek hívják. A bemutató alapján jobban ráfekszenek majd a történetre, az egész érzelmesebb lesz, és hála az égnek, még Marcus is visszatér. Szuperül néz ki, de a kevés játékmenetből, amit mutattak, sajnos nem lehet egyértelműen megmondani, hogy mennyire újul meg az anyag.

Spencer azzal zárta az estét, amivel kezdett: minden korábbinál több játékot mutattak be, köztük exkluzív és új anyagokat is. És igaza van, ez most tényleg egy izgalmas konferencia volt, látványos előzetesekkel, és néhány olyam meglepetéssel, amire nem is nagyon lehetett számítani.

Ráadásul még nem volt vége a történetnek: Spencer elmondta, hogy a Microsoft mesterséges intelligenciáért felelős csapata egy teljesen új M.I-n dolgozik, ami nagyon komoly hatással lesz a játékokra, és továbbra is ezerrel tolják a felhős fejlesztéseket, hogy hamarosan bármilyen eszközről élvezhessük az Xbox-játékokat.

És megerősítette: már készül az új Xbox, amin ugyanaz a csapat dolgozik, mint az Xbox One X-en. Aztán hirtelen egy "hibával" félbe szakadt az előadás, de persze a hiba nem véletlen volt: a Cyberpunk 2077 hackerei törték fel a Microsoft rendszerét, hogy megkapjunk egy új előzetest, ami... hát nem egészen az, amire talán elsőre számítottunk volna, de erről mindenki mondja el a véleményét a kommentek között.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward