E3 2014 - Xbox sajtókonferencia összefoglaló

Számos hatalmas multiplatform játékot, néhány (a pletykák által már lelőtt) exkluzívot, és pár ismerős címet mutatott meg idén a Microsoft.

E3 2014 - Xbox sajtókonferencia összefoglaló

I. oldal

Az Xbox One számára szinte létfontosságú volt az idei E3. Ennek tudatában volt valószínűleg Phil Spencer is, amikor kiállt a színpadra és üdvözölte a népet, a helyszínen levőket és az Xbox E3-as konferenciát elő közvetítésben nézőket. Szerinte mind a Sonynak, mind a Nintendónak, mind pedig a Microsoftnak az a célja a héten, hogy megmutassák mekkora szenvedély lakozik a világ legnagyobb szórakoztatóipara, a játékipar mögött. Mindenkinek megköszönte, aki bármilyen formában hozzájárult ahhoz, hogy az Xbox One-t jobbá tegyék, és kifejezte, hogy egyértelmű céljuk a konzolt a generáció legjobb helyévé tenni a játékok és a játékosok számára. Nézzük!

A Call of Duty: Advanced Warfare mutatkozott be először egy látványos játékmenet-bemutató keretében. Az összes DLC Xbox One-ra jön először (ahogy azt megszokhattuk). A Sledgehammer ígéretének megfelelően a játék rendkívül filmszerű és látványos, és úgy tűnik, végre ténylegesen új motor fut mögötte. Nagyon szép depth of field effektek, viszonylag nagy terek, részletes karaktermodellek - egy szóval a grafika összképe és a hangulat nagyon rendben van. Kicsit mintha merített volna a Titanfallból (talán túl sokat is?), bár szerencsére titánok nem lesznek benne, így a többjátékos mód talán érdekes marad majd.

A következő alany Dan Greenawalt a Turn10-től. Elmondja nagyjából, milyen fontosabb újdonságokkal állt elő a Forza Motorsport az autósjátékok történetében. A Forza Motorsport 5-be bekerül a teljes Nürburgring Nordschleife, a nulláról újramodellezve next-genre. Jó hír, hogy a pálya minden Forza Motorsport 5-tulajdonos számára ingyen elérhető mától. Ezt követően Ralph Fulton érkezett, hogy a Forza Horizon 2-ről beszéljen. Hatalmas bejárható területre, remek zenére, és több mint 200 egzotikus autóra számíthatunk. A Forza Motorsport 5 motorjára épül, dinamikus időjárással (drámai időjárás!), napszakváltakozással, Drivatar-rendszerrel, 1080p-ben. A játék szeptember 30-án jelenik meg.

Ezt követően egy meglepetésszerű Evolve-előzetest láthattunk. Röviden megmutatták a karakterosztályokat, és persze nyomatékosították a tényt, hogy a Szörnnyel is játszhatunk. A játék meglepően szórakoztatónak tűnik, és mellesleg jól is néz ki.

De nem volt egy másodperc pihenőnk sem, hiszen jött egy nagyágyú: Vincent Pointbrand érkezett meg a Ubisofttól, hogy bemutassa az Assassin's Creed: Unity-t. Megerősítette, hogy négyfős kooperatív móddal érkezik a játék. Erről láthattunk is rögtön egy elég látványos élő bemutatót, ami persze duplán látványos volt annak fényében, hogy tulajdonképpen a játékot is most tekinthettük meg először akció közben. Úgy tűnik, a sorozat alapvetései maradnak, de a grafika egy generációt ugrik.

Következett a Dragon Age 3, egy rendkívül megkapó előzetes formájában. A játék eddig nagyon meggyőző és a történet is ígéretes, az Xbox One pedig exkluzív tartalmakat is kap majd.

II. oldal

A Sunset Overdrive egy viszonyleg meglepő előzetessel követte ezt. Az elején valami komoly kommandós játéknak tűnt, aztán hirtelen átment a megszokott színes, pörgős akcióba. Viccesen eltúlzott az egész, mégis valahogy megvan benne az Insomniac-féle báj, még ki is szól belőle a főhős: "ez csak egy videojáték". A trailer után Ted Price, az Insomniac vezetője lépett színpadra, majd következett az élő játékmenet bemutató, ahol éppen egy vidámparkban kellett rendet tennie emberünknek. A platformos-közlekedős szekciókon sokat javítottak az előző bemutató óta. Chaos Squad néven érkezik egy multiplayer mód is az Xbox One dedikált szerverein, maximum 8 játékossal.

Még kettőt sem tudtunk pislogni, mire elkezdődött a Dead Rising 3 új DLC-jének bemutatója, aminek megtekintése közben aztán már pláne nem tudtunk pislogni. A DLC neve ugyanis Super Ultra Dead Rising 3 Arcade Remix Hyper Edition DX Plus Alpha (nem vicc!), és egy rakás klasszikus Capcom-karakternek öltözhetünk fel benne. Ezen kívül pedig láthatóan a poénra van kihegyezve az egész.

Következett a Harmonix alapítója, Alex Rigopulos. Bejelentette a Dance Central: Spotlight-ot, kizárólag letölthető formában, kizárólag Xbox One-ra. Megjelenés ősszel.

David Eckelberry érkezett ezután a Lionheadtől, hogy bemutassa a Fable Legends-t. Rögtön látunk is egy jó kis négyfős akciót, élőben a színpadról. A játék rendkívül jól néz ki és nagyon hangulatos, a különböző karakterek képességeit pedig ötletesen lehet kombózni. A készítők elmondása szerint ez nem egyszerűen csak egy "kooperatív Fable" lesz, hiszen a játékos alakíthatja a gonoszt is. Ő felülnézetből helyez el mindenféle rosszaságot a pályán, amit aztán hőseinknek le kell küzdeni. A többjátékos béta ősszel kezdődik.

Újra láthattuk a már tavaly is bemutatott Project Sparkot. A készítők továbbra is azt próbálják sugallni, hogy szinte bármilyen játékot készíthetünk vele, szinte bármilyen környezetben. Ja, és benne lesz Conker is!

A Moon Studios új oldalnézetes játéka is bemutatkozott, rendkívül megkapó látványvilággal és zenével, kicsit szomorkás hangulattal. Ráadásul mintha a Studió Ghibli karatereit idézné vissza. Az Ori: The Blind Forest kizárólag Xbox One-ra érkezik.

És végre következett a Halo! Bonnie Ross jött fel a színpadra a 343 Industriestól, és már indult is a kedvcsináló a Halo 5-höz. Master Chief saját akcióba kezd, hogy felfedje az igazságot, de lesz benne egy másik karakter is, aki őt követi majd, és úgy tűnik, hogy az emberiség, sőt, az univerzum sorsa is rajta múlik majd.

November 11-én érkezik a korábban már pletykált Halo: The Master Chief Collection, a Halo 1-4-epizódokkal. A játék egy lemezen jelenik meg, és szabadon belevághatunk bármelyik részbe azonnal. A Halo 2 megkapja az első részhez hasonló teljes Anniversary-felújítást, de ami a legfontosabb: tartalmazni fogja az eredeti Halo 2 multiplayert - amit sokan a mai napig a legjobb konzolos többjátékos lövöldeként taranak számon! A teljes széria 1080p, 60fps, és összesen 4000 gamerscore jár a kimaxolásért! Ezek mellé megkapjuk a Ridley Scott-féle Halo: Nightfall sorozatot is, ami közvetlenül a Halo 5 előzményeit mutatja be. És még egy extra: a csomaghoz jár Halo 5 béta is!

A Playdead új játéka elsőként Xboxon jelenik meg. A Limbo készítőinek új címe, az Inside láthatóan merít elődjéből, de ugyanakkor elég másnak is tűnik. Az biztos, hogy a hangulat még mindig nyomasztó.

III. oldal

Chris Carla, az id@Xbox vezetője lépett a színpadra. Elmondta, hogy mindent megtesznek az indie-fejlesztőkért: ingyen fejlesztői kiteket adnak nekik és hozzáférést biztosítanak a konzol összes lehetőségéhez. Ennek örömére egy montázst is láthattuk arról, milyen indie-anyagokat várhatunk a következő időszakban a konzolra.

Rise of the Tomb Raider. A mai pletykák beigazolódtak, Lara Croft visszatér, ám sajnos csak egy rövid és renderelt trailert láthattunk belőle. Hősnőnk a szigeten történt események után nem tud visszatérni a hétköznapi életbe és inkább folytatja kalandozásait... sírok kifosztásával?

Két úriembert köszönthettünk ezután a CD Projekt RED-től, akik élőben toltak egy kis The Witcher 3-at. Főhősünk egy griffmadarat vadászott a bemutatóban. Megsebezte, a madár elmenekült, de Geralt egy ideig még tudta követni, majd belebotlott néhány banditába, akiket elég brutálisan lemészárolt. A sebzett madár vérfoltjait követve aztán rátalált és látványos harcban sikerült felülkerekednie rajta. A játékban hatalmas terepet járhatunk be teljesen szabadon - a fejlesztők hangsúlyozták, hogy ameddig ellátunk, addig el is mehetünk.

Ken Lobb, a Microsoft Studios kreatív igazgatója következett a színpadon. Az úriember egyébként az eredeti Killer Intinct egyik alkotója. De most nem erről akart beszélni. Hanem: VISSZATÉR A PHANTOM DUST! Egy rövid renderelt előzetest kaptunk róla, de azt hiszem, már ez is elég ahhoz, hogy felcsigázza a rajongókat, hiszen az eredeti egy hatalmas kult-klasszikus volt az első Xboxon.

Ryan Barnard következett a Ubisoft Massive-tól, hogy a The Divisionről beszéljen. Szerencsére azonban nem sokat beszélt, hanem inkább belevágtak egy jó kis négyfős kooperatív küldetésbe. A grafika továbbra is nagyon részletes, úgy tűnik, hogy egyáltalán nem butult tavaly óta, ami örömteli tény a Watch Dogs után. Az Xbox One elsőként kapja majd meg a letölthető tartalmakat.

És egy szintén pletykált, de mégis hatalmas bejelentés. Hideki Kamiya mester érkezett a Platinum Gamestől. Ahogy azt megjósolták többen is: exkluzív játék készül tőlük Xbox One-ra. A címe Scalebound, úgy tűnik, hogy a játékban főhősünk valamilyen módon képes átvenni sárkányok képességeit. Egyfajta Devil May Cry és fantasy kombónak tűnik.

David Jones, az eredeti Crackdown alkotója hozza el, nos, az új Crackdown-t Xbox One-ra. Egyelőre sajnos ebből is csak egy rendertrailert kaptunk, ami persze látványos, színes és hangulatos. Nagyon úgy tűnik, hogy rebootolni fogják a sorozatot, így számot meg alcímet sem kapott.

Ezzel zárult a Microsoft E3-as sajtókonferenciája, jobban sikerült mint azt a legtöbbek vártuk, hosszú évek óta ez volt a legerősebb E3-as produkciója a redmondi cégnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward