E3 2013: Microsoft sajtókonferencia tömörítve

Xbox One megjelenés és ár, valamint végre játékok!

E3 2013: Microsoft sajtókonferencia tömörítve

Véget ért a Microsoft konferencia, amin végre tényleg a játékok kapták a főszerepet. Ez a hír csak egy kivonatolt változata a konferenciának, a teljes, időrendi sorrendben lévő leírás coming soon, de addigis gondoltuk, hogy van néhány információ, ami sokatokat érdekelhet.

A Microsoft 20 játékot ígért a konferenciára, ami ugyan némi csalással, de megvolt (az egyik csak kb. engine teaser volt, nem pedig játék, a Minecraft-ot ezredszerre bemutatni pedig nem nagy érdem). Ezekkel bővebben foglalkozunk majd a cikkben, hiszen tényleg egymást érték a bejelentések, most viszont foglalkozzunk az egyéb érdekességekkel.

Az Xbox 360 idén még kap némi szeretetet, természetesen jönnek rá új játékok, de ami még fontosabb, hogy július 1-től, akiknek Xbox Live Gold előfizetésük van, azok kapnak havonta két játékot, az Xbox One megjelenéséig. Ha pedig már Xbox One, hát bejelentették, hogy mától kapható, az új külsejű Xbox 360, ami passzol a One-hoz. Íme, így néz ki:

A Microsoft most már hivatalosan is kukázni fogja a vásárlásoknál a pontrendszert, mindent helyi valutában fognak mérni, szóval vége az 1200 MS pontos vásárlások korának, nem maradnak majd töredékpontok az accunkon. Hasonlóan pozitív lépés, hogy végre az Xbox Live Gold előnyeit is többen élvezhetik majd egy gépen (a One esetében), egy előfizetéssel, nem kell minden felhasználói fióknak külön előfizetés. Igazából úgy fogalmaztak, hogy az előfizetés néhány előnyét élvezheti a többi fiók is. Remélhetőleg az online játékra gondoltak, de ennek már az eleje óta illett volna így működnie, mert családi csomagot árulni egy ilyen előfizetésből elég kínos.

Game DVR néven érkezik az Xbox One felvevő funkciója, ami kap egy Upload Studio nevű alkalmazást is, ezzel szerkeszthetjük majd a felvett videóinkat, hogy még jobban vagizhassunk mások előtt. Nagyon fontos bejelentés még a játékosoknak, hogy a Twitch-csel is együttműködésbe kezdett az MS, így az Xbox One-ról Twitchen keresztül streamelhetjük majd a gameplayünket.

Na és most jöjjön a két legfontosabb információ, amit természetesen a show végére tartogattak: hogy mikor, és mennyiért érkezik majd az Xbox One. Nos, Novemberben kaparinthatják meg az első vásárlók a gépet, 21 országban fog ekkor elrajtolni (még nem tudni rajta vagyunk-e a térképen), és 499 euróba fog fájni, mert megint elővették a jó kis 1 dollár = 1 euró átváltást… 500 euró első blikkre bődületesen soknak tűnik, ez azt jelenti, hogy alsó hangon is 150 ezer forint lesz a gép, ha erre nem kell még ÁFÁ-t számolni. Ha igen… akkor nem valószínű, hogy idehaza sokan vennének Xbox One-t a rajtkor. Ezek után kíváncsian várjuk, hogy a PS4 mennyibe fog kerülni, remélhetőleg pár órán belül ezt is megtudjuk. Pachternek mindenesetre nem volt igaza, ő jóval olcsóbb boxot vizionált (anno az Xbox 360 Premium került 399-be).

Akit bővebben érdekelnek a konferencia eseményei, és megnézne pár videót a bemutatott játékokról, az kukkantson bele a teljes összefoglalónkba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward