E3 2010: Nintendo konferencia

Zelda, Epic Mickey és rengeteg jó játék bejelentése, na és persze 3DS a köbön marketinges csokimázzal leöntve.

E3 2010: Nintendo konferencia

Ha E3-as Nintendo előadás akkor természetesen Reggie Fils-Aime tartja, most se volt ez másképp. Ráadásul nem bízták a véletlenre az alapozást a japán cégnél, rövid bevezető után egyből ellőtték az egyik legnagyobb címüket, a Legend of Zelda: Skyward Sword-ot. Mint minden Zeldában, most is rengeteg lehetőségünk lesz, amiket használnunk is kell, ha fel akarjuk deríteni a világot. Kardunk például úgy mozog, ahogy a Wiimote a jobb kezünkben, míg a Nunchukkal pajzsunkat kaphatjuk magunk elé és irányíthatjuk Linket. A kard kezelése azért is fontos, mert néhány ellenfelet csak a megfelelő irányba tett vágással küldhetünk át a másvilágra. A bemutatóban például egy húsevő növényt csak úgy lehetett kettényisszantani, ha olyan irányba suhintottunk, ahogy kitátotta a száját. Ezenkívül lesz bombadobálás, íjászkodás, felderítő rovar irányítása, csúzlival lövöldözés, stb. Sajnos az élő bemutató nem sikerült tökéletesen, Link sokszor nagyon nem úgy mozgott, ahogy kellett volna és így elég nehéz lövöldözni. A technika megtréfálta őket odafent, de buzdítottak mindenkit, hogy próbálják ki nyugodtan az előadás után, működik ahogy kell. Az első hands-onok alapján szerencsére valóban, de ha vannak még problémák, akkor 2011-ig javíthatóak, ugyanis akkor érkezik majd a Skyward Sword.

Legend of Zelda: Skyward Sword

Rövid kitérő következett a sportjátékokra, ki a szimulátort szereti, ki az Arcade-et, a végén arra lyukadtak ki, hogy majd jön a Wii exkluzív NBA JAM, vagy ami ennél sokkal fontosabb, a Mario Sports Mix. Többszemélyes szórakozás rengeteg sportágban, a már ismert szereplőkkel.

Mario Sports Mix

Hosszas önfényezés következett, megnyugtatván mindenkit, hogy még mindig rengeteg Wii-t adnak el, és a szoftver is fogy, csak a felsorolt címek nem voltak túl változatosak: Mario Galaxy, Mario Kart, Mario, Mario… Végül kilyukadtunk oda, hogy két siker várományos partygam is érkezik még idén, az egyik a Wii Party az ünnepek környékén, a másik a Just Dance második része. Ennek az első része volt az egyetlen külső fejlesztős játék, amiből rengeteget eladtak. A második részben már akár nyolcan is rophatjuk egyszerre.

Kis kitérő a Wii-ről a DS-re: mindenki, hogy várt egy új Golden Sun játékot, jön hát a Dark Dawn az ünnepek alatt. Csúcs, de valahogy a közönség nem jött tőle annyira izgalomba, mint az ezután bejelentett új Golden Eye játéktól. Bár minket már nehéz lázba hozni egy új James Bond címmel, a Nintendo nagyon büszke a Wii exkluzív játékra és a közönségnek is tetszett, úgyhogy ki tudja. A régi Golden Eye játék nagy siker volt, talán meg tudják ismételni.

Golden Eye

Bond után indult be igazán a show: feljött a színpadra Warren Spector és Adam Creighton, és tartottak egy élő bemutatót az Epic Mickeyről, ami már elég régóta készül, de az ünnepi szezonra ez is készen lesz. A játék egy olyan világban játszódik ahová az elfelejtett Disney történetek és karakterek kerültek, mi pedig Miki egérrel majd szépen megmentünk mindenkit. A varázslat a játékmechanikában van, a világból bármit kiradírozhatunk vagy odafesthetünk, ha hiányozna. Például ha egy ajtó az utunkba áll, csak tüntessük el. A különböző területek (mini-világok) között egy oldalnézetes platformjátékban közlekedhetünk, de fontosak a kaland és szerepjáték elemek is a játékban. Már nem olyan darkos az egész, mint az első képeken, de nagyon érdekesnek tűnik.

Epic Mickey

Itt jelentették be, hogy az előadás után még sok plusz információ lesz ez e3.nintendo.com-on. Már van is fent egy interjú, és lehet mire rákattintotok már egyéb tartalmak is megjelennek. Miki egeret rövid átvezető szövegekkel trailerek követték, ami kár, mert leszámítva Zeldát és Mikit, most jöttek a legjobb játékok. Hét év után újra jön Kirby-s játék Wii-re a Kirby’s Epic Yarn. Még ősszel befut, a videó alapján pedig egy nagyon ötletes világot hoztak létre, amiben például ha a vászon épületekben meghúzzuk a cérnát, akkor azok összegyűrődnek, és közelebb kerül hozzánk az ami a túloldalon van.

Kirby's Epic Yarn

Kirbyt rövid Dragon Quest IX polírozás követte, de nem tudtunk meg semmi újat, úgyhogy jöhetett is a Metroid: Other M trailer. Augusztus 31-én érkezik a nagy vízen túl és ránézésre igaz, hogy hozza a kötelező Metroid hangulatot. Samus most is rengeteg csúnyasággal fog összefutni.

Metroid: Other M

Nem tudjuk közületek ki játszott anno SNES-en vagy Gameboyon, de aki igen, annak jó eséllyel nosztalgikus mosolyokat csal majd az arcára a következő trailer. Donkey Kong Country Returns!

Donkey Kong Country Returns

Ezzel véget is értek a trailerek, érezhető volt, hogy most következik az, amire a legtöbben vártak. Előtte azért meghallgathattuk párszor, hogy Nintendo=innováció, majd jött a 3D története és eljutottunk addig, hogy jó dolog ez a 3D, de milyen gagyi ez a szemüvegesdi (khm…). Ezután a nagy kivetítőkön megcsodálhattuk hogyan néz ki majd az új marokkonzol, a 3DS, amihez természetesen nem kell szemüveg, egyik képernyője mégis 3D-s, méghozzá a fenti szélesvásznú. Ez 3.53 colos, felbontása pedig 400*240 szemenként. A Sharp által gyártott kijelző mellett van egy csúszka is a 3D Depth Slider, ezzel lehet állítani a 3D mértékét. Vagy kikapcsoljuk vagy állíthatjuk a mélységérzetet, erre majd visszatérünk ha élőben láttuk. Az alsó LCD természetesen ezúttal is érintőképernyő (3,02 col, 320*240), ez kell a DS(i) kompatibilitás megőrzéséhez is, de a szemfülesebbek észrevehetnek a képen mellette egy új dolgot. A D-pad lejjebb költözött és került fölé egy analóg „kar” a könnyebb irányításhoz, hasonló lehet ahhoz a gombához, ami a PSP-ken van. Ezenkívül felszerelték a gépet egy mozgásérzékelővel és giroszkóppal, valamint összesen három kamerával. Egy minket néz, kettő pedig a fedlapon van, hogy 3D-s képeket készíthessünk velük.

Megtudtuk, hogy lesznek filmek is a 3DS-re a Disneytől, a Warnertől és a Dreamworkstől. Nem tudjuk ekkora felbontáson van-e értelme, de majd az idő megválaszolja. Persze kiderült, hogy a vas is erősebb lett, pontos adatok egyelőre nincsenek mennyivel, de azok alapján, amit láttunk, azért nem sokkal, tényleg marad inkább a hosszabb üzemidő. Viszont a WiFi autó felderítésről ezúttal külön segédproci gondoskodik, mert nem fog kikapcsolni akkor, ha elindítunk egy random játékot, és természetesen kikapcsolt állapotban is felméri a terepet infókat, térképeket, stb. gyűjtve a közelben lévő játékosoktól (ezt tudták az elődök is).

Kiderült, hogy az eddig Project Sora kódnéven futó játék nem más lesz mint a 3DS kezdőkínálatában szereplő Kid Icarus Uprising, ami inkább a fiatalabbaknak szól, legalábbis a trailer alapján. Minket annyira nem fogott meg, ami viszont annál inkább az a külső fejlesztők listája (képen)!

Ez rengeteg, és olyan nagy nevek vannak köztük, mint a Kojima Productions és a Capcom. Meg is erősítették, hogy lesz Metal Gear Solid 3DS-re és jön egy Resident Evil is. Örömteli, hogy a Nintendo végre ennyire nyit a külsősök felé és támogatja őket, így nem csak ugyanazon karakterek ezredik reinkarnációját fogjuk látni. Közel 70 játék van már készülőben a 3DS-re, ami kezdetnek egyáltalán nem rossz (katt a listáért). A show zárásaként megnézhettük mit gondolnak a fejlesztők a 3DS-ről, majd besétált rengeteg hosztesz és körbevittek az egész teremben 3DS-eket, hogy élőben láthassa mindenki milyen is működés közben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward