E3 2010: Electronic Arts konferencia

Brutális játékkínálat, és szuper videók. Csak hogy kettőt említsünk: Crysis 2 gameplay és The Old Republic trailer amit mindenkinek látnia kell.

E3 2010: Electronic Arts konferencia

Az Electronic Arts előadásán viszonylag kevés beszéd volt, cserébe viszont rengeteg élő bemutatót és trailert láthattunk. Mivel ebből mindent lehetetlen linkelni, ha valaki kedvet kap az összefoglaló elolvasása után megnézni a teljes előadást, akkor megteheti azt például a GameTrailers oldalán. Most pedig lássuk mi is történt az alatt a másfél óra alatt, amíg az EA-é volt a terep.

Bemelegítésképpen nem kisebb címmel nyitottak, mint a Need for Speed: Hot Pursuit, ami igyekszik visszatérni a gyökerekhez, miközben rengeteg fejlesztést tartalmaz. A srácok rögtön tartottak is egy kis bemutatót, és szétosztva az óriási vetítővászon felületét két képre játszottak, egyikük rendőrt alakított, másikuk pedig az üldözöttet. Bár be kell valljuk néha már nehéz hinnünk az NFS ezredik részében, egész megkapó volt amit láttunk, kár, hogy nem vagyunk ott és tudjuk kipróbálni élőben, mert amit az EA az előadásra elhozott az mind kipróbálható az E3-on. A Hot Pursuit november 16-án érkezik majd.

NFS: Hot Pursuit

Az NFS után egy kis Dead Space 2 gameplay következett befejezetlen véggel, és kaptunk egy sejtelmes megjegyzést, miszerint ha érdekel minket a folytatás, akkor holnap figyeljünk a Sony előadáson. Azt fogjuk tenni.

Ezután jött az egyik legfontosabb cím az ideiek közül. Az EA elég komolyan veszi, hogy visszaszerzi az FPS koronát, idén már kaptunk egy Bad Company 2-t, ami kivívta elismerésünket, de még hátravan egy nagy dobásuk, a hosszú szünet után visszatérő Medal of Honor széria új része, amit már három éve, az Airborne óta hegesztenek PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra. Az októberben érkező játékból is mutattak egy kis gameplayt, a multiplayer részből. 24 ember jött fel a színpadra, leeresztettek 24 PS3-at és a kivetítőn figyelhettük hogyan aprítják egymást a srácok.

Medal of Honor - Multiplayer trailer

A demó után jött a bejelentés, indul a Gun Club (gunclub.ea.com). Az egész klub lényege, hogy ha EA-s lövöldözős stuffjaink vannak, akkor különböző extrákhoz juthatunk hozzá. Néhány játék kombinációja például kinyithat pár extra fegyvert, vagy ha előrendelünk valamit, akkor hozzájuthatunk a korai bétákhoz. Érdekes kezdeményezés, meglátjuk mi sül ki belőle. A lényeg hasonló lehet, mint a Project 10 dollárnál, jutalmazni azokat, akik megvették a játékokat. Miután bemutatták a Gun Clubot még lement egy rövid Bad Company 2 Vietnam trailer, ami a télen érkező kiegészítő lesz a játékhoz. Ennél többet egyelőre nem tudunk.

Bad Company 2 Vietnam trailer

Innentől jó ideig az EA Sportsé volt a pálya, és főleg három játékra koncentráltak. Az első az október 19-én érkező MMA, amiben szerintük az eddigi legfejlettebb harcrendszerrel találkozhatunk. Úgy legyen, ám mégsem ezért nagyon érdekes a játék. Bevezetnek egy úgynevezett EA Sports Live Broadcastot, ami annyit tesz, hogy elkészíthetjük a saját harcosunkat, rakhatunk fel videókat, és elindíthatjuk a saját „kampányunkat” (hergelhetjük a többieket, bemutatkozó videó, stb.). Ha túljutunk néhány selejtezőn és mi vagyunk a szerencsések, akkor egy kijelölt időpontban élő közvetítés részesei lehetünk, ahol profi kommentátorok fogják osztani az eszet arról, hogy épp mit is csinálunk, és a játéknak valós tétje lesz nyereményekkel. A csatát ráadásul konzolon vagy böngészőből neten is figyelemmel kísérheti majd bárki, aki csak akarja, így jó esetben rengetegen látják majd a meccsünket. Sok bajnokságot akar majd rendezni az EA, ez nagyon jól hangzik.

Következett a novemberben érkező Active 2, ami az EA fitnesz játéka, és immár nem csak Wii-re, de PS3-ra és Xbox-ra is jön, saját hardverrel. A karjainkra és combunkra felcsatolható kütyük figyelik a mozgásunkat, pulzusunkat, stb. és jelentik azt a gépnek. Az egyetlen kivétel az MS konzolja, ahol ha van egy Kinectünk, akkor ezekből csak egy kell a pulzus mérésére, minden mást a Kinect figyel. Eredményeinket pillanatok alatt fellőhetjük a netre, figyelhetjük haladásunkat és az oldal közösségi jellege miatt barátaink is buzdíthatnak minket.

Your Shape

Az utolsó nagyágyú a Madden NFL volt, aminél lejátszottak egy vicces trailert, majd Joe Montana-val (egykori profi futballjátékos) beszélgettek egy kicsit a játékról, rávilágítva az újdonságokra. Az EA Sports után a Sims 3-é volt a főszerep, ami előtt egy érdekes monológot kaptunk a szabad akaratról. Van-e egyáltalán olyanunk, Simjeinknek van-e (persze, hogy van, sőt. Legalábbis a PR szerint), stb. Némi trailerezgetés után megtudtuk, hogy nagyon sok munka után jönnek Simjeink konzolra is, és ahogy levettük, még lesz jó pár kiegészítő, akik tehát rá vannak kattanva a Sims 3-ra még egy ideig nem fognak unatkozni.

Az előadás utolsó egyharmadában az EA Partners-é volt a főszerep. Hozzájuk tartoznak a külsős, third-party cégek, és rögtön be is jelentették emlékeztetőként, hogy partnerkapcsolatban vannak a Respawn-nal (ex-Infinity Ward tagok) és szerződést kötöttek az Insomniac-kal is (Ratchet, Resistance, stb.). A lényeg viszont csak ezután kezdődött, megjelent ugyanis Cevat Yerli (Crytek) és tartott egy nagy bemutatót a Crysis 2-ből. Miután végetért az élő játék, megkértek mindenkit, hogy kapja fel a 3D-s szemüveget, mert kezdődik az igazi műsor. Már megírtuk, hogy minden platformon lesz 3D-s támogatás a Crysishoz és mivel még idén kijön, így hangsúlyozták is, hogy a többiek előtt járnak technológiailag (saját motort fejlesztettek, nem TriOvizt használnak, mint a Batman GotY Edition).

Crysis 2 - 3D trailer

A következő „fellépő” CliffyB volt, akivel már találkozhattunk az MS-nél is. Gears of War helyett ezúttal a 2011 februárjában érkező Bulletstorm volt a középpontban egy hosszú gameplay bemutatóval. Érdemes lesz rájuk odafigyelni, a Sci-fi környezetben játszódó FPS ütősnek ígérkezik.

SW: The Old Republic - Hope trailer

Zárásképpen Greg Zeschuk (BioWare) mesélt arról, hogy a Star Wars MMO-ban mindenkinek lesz egy saját űrhajója, ami az otthonát is jelenti majd, innen indulhat el felfedezni a galaxist. Ezenfelül megkaptuk az első részleteket a PVP-ről a játékban, ami úgy fog működni, hogy híres helyeken játszhatunk le nagy csatákat. Például az Alderaanon, ahol az új The Old Republic trailer is játszódik, amiről már írtunk. Ha valaki kihagyta volna a tavalyit, akkor a linkelt hírben azt is megtalálja, érdemes pótolni. Másfél órányi előadás után azt kell mondjuk, az EA nem semmi kínálattal jött az E3-ra.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward