DS: PC mod orvosolja a felbontás problémákat

Egy rajongó által készített mod hozza helyre a frissen megjelent PC-s verzió render felbontás problémáit. 

DS: PC mod orvosolja a felbontás problémákat

Egy rajongó által készített mod hozza helyre a frissen megjelent PC-s verzió render felbontás problémáit. Az Eurogamer Digital Foundry csapatának rendesen fennakadt a szemöldöke a hónap elején, mikor meglátták, hogy a PC port beállt fix 1024x720-as felbontásra.

"A From Software elismerte, hogy akadtak technikai problémáik, de ez akkor is igen meglepő" - írta a Tom Morgan a Digital Fundrytól. "Ez az alacsony felbontás nem hozza ki a fantasztikus vizuális dizájnt, melynek terén új magasságokat vártunk a PC változattól. Valószínűleg ki fogják húzni a gyufát a PC-s tábornál, akik prémium élményre számítanak, hacsak nem jön ki egy hivatalos patch vagy lép fel egy hősies modder."

A fiúk ráhibáztak az utóbbira, ugyanis előlépett a hős rajongó. A NeoGAF-on Durante néven futó felhasználó megalkotta a "DSfix"-et, mely egy 80KB-os csomag, benne a magasabb felbontások beállításának lehetőségével. Van benne egy dll fájl, amit a játék könyvtárába kell helyeznetek és egy text fájl, melyben állíthatjátok a felbontást.

A japán From Software töredelmesen bevallotta, hogy nagyon nehezen boldogulnak, mert nincs PC-s tapasztalatuk. "Japánban nem igazán van PC-s piac, így sohasem nyitottunk ilyen irányba azelőtt. Szerettük volna olyan gyorsan megcsinálni a PC változatot, ahogy lehet, szigorúan konzolport lett. Nem nagyon tudtunk speciális optimalizációt hozni PC-re."

A modder nem garantálja, hogy mindenkinek perfektül működik majd a javítás és nem ront el valami mást vele, de ekkora fejlődésért megéri kockáztatni. Nézzetek csak a lenti képre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward