Dragon Age: Inquisition - Terítéken a férfi karakterek

Fókuszban Dorian, a homoszexuális karakter, de van itt azért más is, például Cole, az identitászavaros, és Solas, a kopasz elf.

Dragon Age: Inquisition - Terítéken a férfi karakterek

David Gaider a BioWare blogon mélyebben is bemutatta Doriant a nagyközönség előtt, egy interjú keretein belül. Dorian egy Tevinter Imperiumból származó mágus, aki teljesen más világképpel bír és más tapasztalatokkal, mint más mágusok (akik elnyomva élnek). Tevinterben ugyanis a mágusok alkotják az uralkodó osztályt, Dorian pedig egy tökéletes család leszármazottja, akinek már a jövőjét is jócskán előre megtervezték szülei. Dorian viszont tanúja volt valami olyasminek, ami arra ösztökélte őt, hogy elforduljon ettől az élettől, és egyfajta számkivetetté váljon. Arra a kérdésre, hogy Dorian mit látott, Gaider így válaszolt:

[justify ]"Anélkül, hogy bármilyen csavart lelőnék, annyit mondhatok, hogy Dorian valami olyasmiről szerzett tudomást, amit a tevinteri mágusok csináltak, és elhatározta, hogy közbelép. Ahogy ő látja, valakinek a tevinteriek közül ki kell állnia, és azt kell mondania, hogy 'Mi nem értünk egyet azzal, amit ezek az emberek művelnek. Nem mindenki olyan, mint ők.'"[/justify]

Dorian amolyan megmondóember lesz, aki csípős humorral és szarkasztikus megjegyzésekkel rendelkezik. Ezen felül szereti használni varázserejét, mivel nem szégyenli képességeit, sőt, olyan társadalomból jött, ahol arra ösztönözték, hogy használja, ne pedig elrejtse ezeket. És most következzen a "lényeg":

[justify ]

"Dorian meleg - lényegében az első teljesen meleg karakter, akiről írhattam. Ez egy érdekes dimenziót adott a háttérsztorijához, tekintve, hogy olyan helyről jön, ahol a 'tökéletesség' álarcát öltik fel a mágusok, és bármiféle deviancia szégyenletes, rejtettnek kell maradnia. Dorian megelégelte a színlelést, ami ahhoz vezetett, hogy társadalmilag kitaszítottá vált."[/justify]

Az Eurogamer emlékeztetett minket arra is, hogy a Knights of the Old Republic egyik karaktere, Juhani eredetileg homoszexuális karakter volt, de egy hiba miatt (amit azóta persze javítottak) az ellenkező nemmel is közelebbi viszonyba kerülhetett. A Mass Effect 3-ból egyébként Traynor és Cortez is homoszexuálisok voltak.

Dorian

Dorian mellett a napokban leplezték el Cole és Solas karakterét is, róluk még viszonylag keveset tudunk. Cole is más, de nem abban az értelemben, mint Dorian: érzi, hogy különbözik a többiektől, de nem tudja, miben. Mágus, esetleg démon? Nem tudja biztosra a választ, mint ahogy azt sem, hogy barátai mellette maradnak-e, ha megtudják. Ez volt az alapkarakter, akit David Gaider eredetileg megalkotott a Dragon Age: Asunder című novella számára, a játékbeli karaktert viszont Patrick Weekes író vette át, akinek már egy kiforrottabb személyiséggel kell dolgoznia.

Cole

Solas a civilizációtól távol, kóbormágusként élte életét. Tanítók nélkül fejlesztette mágiáját, éveket töltve a szellemvilág (Fade) és lakóinak tanulmányozásával, és tanulással. Akkor lenne a legboldogabb, ha egyedül barangolhatna ősi romok között, emlékek és tudás után kutatva. A közelgő káosz miatt viszont úgy döntött, kockáztatja szabadságát, és segít azoknak, akik elég bátrak, hogy szembeszálljanak a világra leselkedő veszélyekkel.

Solas

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward