DOTA 2 ingyenesen, kicsit másképp

A Valve elmondta, hogy ingyenesen játszható lesz a DOTA 2, de ez máshogyan fog működni, mint az eddigi modellek.

DOTA 2 ingyenesen, kicsit másképp

A Valve főnöke, Gabe Newell egy interjúban elmondta, hogy a hamarosan megjelenő DOTA 2 ingyenesen játszható lesz, de eltérő módon, mint az eddig megszokott modellek. A dolog lényege, hogy azok a játékosok, akik értéket képviselnek a közösség többi tagja számára, különleges bánásmódban részesüljenek. Newell szerint mindannyian tudjuk, kik azok, akikkel szívesebben játszunk, és kik azok, akiket messziről próbálunk elkerülni. Innentől kezdve a kérdés már csak az, hogy kitaláljanak egy mechanizmust, amely felismeri és díjazza ezeket az értékes játékosokat, és bünteti a közutálatnak örvendőket. A Valve értékes játékos alatt pl. azokat érti, akik segítik a kezdőket, és megosztják tudásukat a közösséggel.

Newellt és társait már korábban is foglalkoztatta ez a kérdés, tavaly sokat elmélkedtek azon, hogyan büntethetnék a mások játékélményét tönkretevőket – az egyik megoldás az volt, hogy nekik többet kelljen fizetnie, mint az átlag játékosnak. A gyakorlatban ez úgy valósulhatna meg, hogy a "jófejek" ingyen kapnák a DOTA 2-t, jutalomként, például mert a Team Fortress 2-ben jól viselkedtek. A mindenki agyára menő destruktív játékosok is játszhatnának, de teljes áron juthatnának a játékhoz, és ezen felül még felárat is kéne fizetniük, mondjuk 100 dollárt.

Newell nem árult még el konkrétumokat, de az biztos, hogy a DOTA 2 megjelenése előtt többet is megtudhatunk. A játék most van zárt bétában, és még idén meg fog jelenni.

Kapcsolódó cikkeink.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward