Dolgoznak a PS4-es Firewatch problémáin

Sokan leeső framerate-re és fagyásokra panaszkodnak, míg másoknál nem jelentkezik a probléma.

Dolgoznak a PS4-es Firewatch problémáin

Pár nappal ezelőtt megjelent a Firewatch és a játék ugyan az első beszámolók alapján remekül sikerült, a PlayStation 4-es verzióval akadnak kisebb problémák. Sokan ugyanis arról számoltak be, hogy a konzolon bizonyos (viszonylag rendszeres) időközönként beakad a játék és leesik a framerate, ami az erre érzékenyek számára lerontja a játék által megteremtett kiváló hangulatot. Másoktól azt hallani, hogy bizonyos esetekben le tud fagyni a játék, és csak a program bezárása és újraindítása oldja meg a gondot.

A fejlesztő Campo Santo stúdió képviseletében Sean Vanaman gyorsan nyilatkozott is az üggyel kapcsolatban, és mindenkit biztosított róla, hogy éjt nappallá téve dolgoznak a probléma megoldásán. Sőt, ha csak rajtuk múlna, már meg is oldották volna, de úgy tűnik, hogy valami mélyebben gyökerező hibából erednek az akadások, így a stúdió kénytelen a Sonyval és a játék motorját készítő Unityvel is egyeztetni, ugyanis csak a hármuk együttműködésével születhet meg a javítás.

Vanaman biztosított róla mindenkit, hogy a jövőben is igyekeznek minél hamarabb minden hibát elhárítani, legyen szó a PS4-es vagy a PC-s változatról. De miért jelent meg így a játék? Nos, Vanaman azt mondja, hogy egész egyszerűen náluk nem jelentkezett ilyen probléma, szóval egyáltalán nem arról van szó, hogy (ahogy ő fogalmaz) "ültünk egy szobában, tapasztaltuk a problémát, de mégis azt mondtuk, hogy a fenébe vele, adjuk ki a játékot úgy, ahogy van". Vanaman szerint elképzelhető, hogy egész egyszerűen a fejlesztői PS4-ek és a piacra került PS4-es közötti apróbb különbségekből is eredhet a hiba.

A Firewatch a Unity 5-ös motorra épül, amit eleve viszonylag ritkán látunk konzolokon, ráadásul egyben kezel egy hatalmas, szabadon bejárható területet, így könnyen lehet, hogy ezen két tényező kombinációja olyan dolgokat eredményez, amire nem számítottak a készítők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward