Dedikált szerverekkel jön az Overwatch

Az Overwatch csak a Battle.net rendszerén keresztül lesz játszható, de szerencsére a meccsek hosztolását is elintézi nekünk.

Dedikált szerverekkel jön az Overwatch

A Blizzard számára teljesen új terület az FPS, azonban láthatóan tudják, mik azok az alapvetések, amikre ma már mindenképpen szükség van a jó élményhez - főleg, ha az adott játék kizárólag online működik. Igen, az első és legfontosabb dolog a dedikált szerverek jelenléte. Jeff Kaplan, az Overwatch vezető dizájnere elmondta, a játék teljes egészében a Battle.net szerverein fut, és minden egyes mérkőzést is ott hosztolnak - így tehát ez a feladat nem a felhasználók számítógépeire hárul, a hoszt sem kerülhet előnybe, és persze mindenkinek jobb lesz a játékélménye.

Az Overwatch egyébként csak online, a Battle.net rendszerén keresztül működik majd, így tehát nem lesz offline, vagy LAN-os opció. Kaplan azt is megerősítette, hogy nem lesz lehetőség privát szerverek bérlésére, mint mondjuk a Counter-Strike: Global Offensive esetében, ugyanakkor bárki indíthat majd saját, teljesen testreszabott játékokat. Ezek lehetőséget adnak arra, hogy a matchmakingen kívül külön játsszunk együtt a barátainkkal, vagy egyszerűen csak begyakoroljuk a pályákat és a különböző karaktereket.

Szintén megerősítést nyert, hogy bekerül egy spectator üzemmód is, de ez vélhetően nem fog teljes egészében elkészülni az első bétateszt idejére. Az alapok már megvannak, hiszen ha például a játékos karaktere meghal, akkor utána tudja követni és nézni a társait. Hosszú távon persze egy ennél komplexebb rendszer kialakítása a cél, ami lehetőséget adna arra is, hogy a barátlistánkon szereplő felhasználók játékát nézhessük, ha nekünk éppen nincs kedvünk becsatlakozni a meccsbe.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward