DCUO: A SOE leggyorsabban növekvő üzlete

John Smedley a konzolos Free-to-Play játékok jelenéről és jövőjéről...

DCUO: A SOE leggyorsabban növekvő üzlete

A Sony Online Entertainment-nek sikerült megcáfolnia a sok kételkedőt és nyereséges üzletet faragnia a DC Universe Online-ból, free-to-play modellel, konzolon. "A leggyorsabban növekvő üzletrészünk a PS3-as DCUO" - nyilatkozta John Smedley a GamesIndustry-nak. "Az ebből a játékból származó bevételeink 70%-a a PS3-as tábortól jön, de a játékosok 70%-át is ők adják."

A siker Smedley szerint abban gyökerezik, hogy már nagyon korán elkezdtek a free-to-play modellel kísérletezni konzolon, így kitapasztalták milyen gyakran kell frissítéseket kirakni és hol vannak a határai a freemium konzol játékoknak.

"Az egyik nagy előnyünk, hogy mi voltunk az elsők a Free Realms-szel. Már akkor segítettünk felállítani a minőségbiztosító csoportunknak a rendszerüket, azóta pedig sikerült felépítenünk egy bizonyos szintű bizalmat. Folyamatosan ellenőrzéseket végeznek bizonyos időközönként. Ha nem szúrod el, akkor elkezdenek bízni a belső minőségbiztosításodban."

Az általános meggyőződések ellenére Smedley hisz benne, hogy a konzolosok költési hajlandósága (MMO-s) nagyobb, mint a PC-seké. Szerinte PC-n az embernek rengeteg minden más elvonhatja a figyelmét (pl.: Facebook) a játékról, mint egy dedikált játékra való rendszeren.

A SOE már vizionálta a F2P további terjedését konzolon, de a Wargaming és a Kabam is felfigyelt már a platformban levő potenciálra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward