David Jaffe új játéka

A Twisted Metal alkotója új külső nézetes ingyenes shooteren dolgozik és nem rejti véka alá véleményét azokról, akik visszaélnek a F2P üzleti modellel.

David Jaffe új játéka

A God of War és a Twisted Metal dizájenre, David Jaffe, aki arról híres, hogy sohasem rejti véka alá a véleményét most egy ingyenesen játszható shooteren dolgozik. Jaffe most beszélt először következő játékáról, mióta otthagyta a négy éve általa alapított stúdióját, az Eat Sleep Play-t, azért hogy másfajta darabokon dolgozhasson. "Sokan mondták nekem, hogy hé, Jaffe, szeretnénk, ha eljönnél dolgozni ezen, vagy azon a tripla, kvadrupla Á-s következő generációs cuccon. Az ilyesmihez egészen másfajta csapatra van szükség, mint a mienk, és teljesen különbözik attól, amin dolgozunk, ami egy ingyenes, böngészős külső nézetes shooter."

"Utálom az ingyenes modellt, de vannak részei, amiket nagyon szeretek. Szeretem, hogy rögtön be lehet szállni, és játszani, tetszik, hogy ebédszünetben leülhetsz öt percet játszani, vagy órákig is ott ragadhatsz előtte. Nem kell ott ülnöd, és arra várni, hogy elinduljon a kib*** géped, nem kell kivárni, míg betöltődnek a jogi dumák, nem kell megvárni a töltőképernyőket."

Jaffe válogatott szavakkal minősítette azokat a fejlesztőket, akik a F2P modellt arra használják, hogy kihasználják és kifosszák a játékosokat. "Utálom, amikor a farok csóvája a kutyát, és az egész csak arról szól, hogy az emberek minél többet fizessenek. Hiába állítják a fejlesztők, hogy aki fizet, annak nem lesznek nagyobbak a nyerési esélyei, amikor pontosan erről van szó. Nem azt mondom, hogy gonoszak, vagy hazudnak, de előszeretettel mondják, hogy vagy pénzzel, vagy idővel fizetünk. Mindkettő nagy szívás."

Az új projekt finanszírozásához vagy kiadóra, vagy tőkére van szükség. Jaffe sokat beszélgetett Tim Schaferrel és Ron Gilberttel a Kickstarterről, de új játéka esetében nem tarja helyénvalónak ezt a megoldást. "Nem akarok tiszteletlen lenni az emberekkel, és azt mondani: a játék ingyenesen játszható, de dobj meg 15 dolcsival."

"Az igazat megvallva kicsit félek is a Kickstartertől. Általában megoszlik az emberek véleménye rólam. Schafert nemcsak ismerik, de szeretik is. Ki ne szeretné Tim Schafert? Nagyon kedves srác, és már sokmindent letett az asztalra. Bár vannak, akik szeretik a játékokat, amiken dolgoztam, és ennek nagyon örülök is, de valószínűleg ugyanennyien vannak, akik azt gondolják, hogy csak egy seggfej vagyok."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward