Dark Souls: csak mazochistáknak?

Készül a Demon's Souls folytatása

Dark Souls: csak mazochistáknak?

A PS3-ra megjelent Demon’s Souls akció RPG több dolog miatt is emlékezetes volt, de talán az egyik legnagyobb ismertetőjegye, hogy legendásan nehéz. A From Software bejelentette, hogy a PS3-ra és Xbox 360-ra készülő, Dark Souls névre keresztelt folytatás még nehezebb lesz, amit a japán Famitsu magazin is megerősített egy előzetes teszteléssel. Összefoglaltuk mi minden derült ki még!

A legnagyobb változás abban nyilvánul meg, hogy a térképek teljesen szabadon bejárhatóak lesznek, nem kell elmennünk egy központi helyre, mint az első részben, ezzel Hidetaka Miyazaki rendező célja, hogy a játékban tényleg eljuthassunk bárhova ami feltűnik a láthatáron. A folytatás ráadásul nem örökli elődje sötét, komor színpalettáját mivel nem lesz közvetlen kapcsolat a Demon’s Souls és a Dark Souls világa között (kíváncsian várjuk milyen lesz, a Demon's atmoszférája nagyon jó volt).

A készítők másik változtatása, hogy megszabadulnak az előre elkészített karakterosztályoktól, Hidetaka Miyazaki igyekszik eltüntetni minden olyan szabályt, amely megszabná, hogyan játszhatunk majd, bár néhány megkötés biztos lesz, hogy a játék végére ne váljon mindenki teljes testpáncélban tündöklő Gandalffá.

A második rész fegyverei fürgébbek lesznek, és még több varázslat és varázstárgy lesz a játékban.

Az online komponensről még nem lehet tudni túl sok mindent, az biztos, ha megakadunk fogunk tudni barátokat hívni segítségül, ahogy az is biztos, hogy gonosz szellemként itt is hátráltathatunk majd másokat, mint az első részben. Eltűnik viszont a világ fehér vagy fekete tendenciája, mert a készítők nem akarnak fenntartani központi szervereket.

A Demon’s Souls múlt nyáron érkezett meg az EU-ba, kis késéssel a japán és az amerikai megjelenést követően, és hatalmas sikereket könyvelhetett el, mi is 90%-ra értékeltük, tesztünket itt olvashatjátok el.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward