Csökkentik a Nintendo főnökeinek fizetését

Veszteséges negyedévre számít a Nintendo - fizetéscsökkentés a főnököknek. Japánban így mennek a dolgok.

Csökkentik a Nintendo főnökeinek fizetését

A Nintendo elnöke, Satoru Iwata bejelentette, hogy a cég anyagi problémái miatt 50%-kal kevesebb fizetést visz haza. Mario atyja, Shigeru Miyamoto és egy másik rendező, Genyo Takeda 30%-kal kevesebbet kapnak, a vezetőség további hét tagja pedig 20%-os fizetéscsökkentésben részesül. A változások februárban lépnek életbe és júniusig tartanak, ez alatt az idő alatt értékelni fogják a cég működésében bekövetkezett változásokat.

Egy héttel ezelőtt a Wii U konzol kedvezőtlen eladásai miatt a Nintendo nagy mértékben csökkentette a jelenlegi üzleti évre vonatkozó, a cég teljesítményével kapcsolatos előrejelzéseit. Összességében újból veszteségekre számítanak. Iwata már korábban is csökkentette egy időre a saját fizetését, amikor a 3DS nem hozta a várt hasznot, bár akkor az árcsökkentés és a Super Mario 3D Land és a Mario Kart 7 segítségével sikerült helyrehozniuk a dolgokat.

A Nintendo tegnap tette közzé a december 31-én lezárult 4 hónapra vonatkozó üzleti jelentéseit, ma pedig megtartják a befektetőiknek szóló negyedéves beszámolót. A jelentés szerint 5,86 millió Wii U konzolt szállítottak ki a boltokba és 29,37 millió Wii U szoftvert (ebbe beleszámolták a hardver mellé csomagolt lemezeket és a digitális kódokat is). A Wii U játékok közül a Super Mario 3D World, a Wii Party U és a Zelda: The Wind Waker HD mind túllépett az első 1 millió eladott példányon.

A 3DS-ből 42,74 milliót szállítottak ki a boltokba, szoftverből 152,29 milliót. A Pokémon X and Y-ból 11,6 millió példány talált gazdára, ami körülbelül megegyezik a széria legutóbbi DS-re kiadott részeivel. Az Animal Crossing: New Leafből újabb 3,5 milliót tudtak értékesíteni, így a játék eladásai elérték a 7 millió példányt. A Zelda: A Link Between Worlds eladásai már nem nagyon nőttek, tavaly november óta 2,18 milliónál tartanak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward