Csatlakozott az Uncharted csapatához az Assassin's Creed főanimátora

Jonathan Cooper, aki olyan játékokon dolgozott, mint az Assassin's Creed és a Mass Effect, ezúttal a Naughty Dog színeiben alkot.

Csatlakozott az Uncharted csapatához az Assassin's Creed főanimátora

Jonathan Cooper, az Assassin's Creed főanimátora már a Naughty Dognál dolgozik, méghozzá az új Uncharted játékon. Cooper 2004-ben a Mass Effect főanimátoraként dolgozott a BioWare-nél, aztán később a Ubisoft Montrealnál vezette a Deus Ex: Human Revolution animátorainak csapatát. 2008-ban visszatért a Bioware-hez, hogy a Mass Effect 2 átvezető filmjein munkálkodjon, aztán újra a Ubisoftnál kötött ki, ezúttal az ambiciózus Assassin's Creed 3 projekt animációs rendezőjeként. Korábbi munkái közé tartoznak még a Jade Empire átvezető filmjei.

A Naughty Dog sok embert veszített mostanában, nemrég hagyta ott a stúdiót Nate Wells, a The Last of Us művészeti vezetője, a karaktereket rajzoló Michael Knowland, az Uncharted 4 rendezője, Justin Richmond, és a széria kreatív rendezője, Amy Henning. A Naughty Dog időközben persze új embereket is vett fel, a Halo egyik programozója Corrinne Yu pl. tavaly év végén csatlakozott az Uncharted csapatához.

Cooper elmondta, hogy a Naughty Dognál mennyire más a munka, mint amit eddig megszokott: "Az animátoroktól elvárják, hogy pályákat építsenek, alapszintű scripteket írjanak, és ne csak animáljanak, hanem rendezzenek is, sőt, még szereplők is legyenek a motion capture részekben, mindezt önállóan, előzetes egyeztetések és értekezletek nélkül."

Cooper kifejtette, óriási változás ez ahhoz a merev gyártási struktúrához képest, amellyel az olyan, több stúdió együttműködésével járó nagy projektekben való részvétele során találkozott, mint az Assassin's Creed. Elmondta, hogy bár alig több, mint egy hónapja dolgozik a Naughty Dognál, máris úgy érzi, hogy a játék új mérföldkő lesz a játékanimáció történetében, és már alig várja, hogy munkájuk eredményét megoszthassa mindenkivel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward