Core i9-9900K CPU-val és Z270-es alaplappal döntöttek SuperPi világrekordot

A teszthez a TeamGroup T-Force Xtreem DDR4-4500 MHz-es memóriacsomagját használták, ami CL12-es időzítés mellett ketyegett.

Core i9-9900K CPU-val és Z270-es alaplappal döntöttek SuperPi világrekordot

A TeamGroup illetékesei büszkén jelentették be, hogy egy, a T-Force Xtreem DDR4-4500 MHz-es memóriacsomaggal szerelt konfiguráció segítségével új SuperPi 32M világrekordot sikerült beállítaniuk, ehhez pedig egy ASUS Maximus IX Apex alaplapot és egy Core i9-9900K processzort is munkára fogtak. Utóbbi párosítás kissé szokatlannak tűnik, hiszen a nyolcmagos csúcsprocesszort jellemzően 300-as sorozatú alaplappal szokás használni, az említett ASUS alaplap azonban Z270-es lapkakészlet köré épül. Hasonlóan szokatlan párosítást korábban már Z170-es alaplappal is láthattunk, amikor egy Core i3-8350K processzort bírtak működésre a régi lapkakészlet mellett – a siker kulcsa minden esetben az egyedi BIOS-ban és a megfelelő tápfázissal ellátott VRM áramkörben rejlik.

Galéria megnyitása

A szóban forgó tesztrendszert természetesen extrém, folyékony nitrogént alkalmazó hűtéssel látták el, így a Core i9-9900K processzort egészen 7424,8 MHz-es órajelig sikerült tuningolni, amihez 73-as szorzót, 101,6 MHz-es BCLK-t, illetve 1,888 V-os feszültséget állítottak be. A 8 magból és a 16 szálból sajnos nem volt mind aktív, ugyanis a Hyper-Threading támogatást kikapcsolták, az aktív processzormagok számát pedig háromra korlátozták – így viszont tökéletesen stabilan üzemelt a rendszer ahhoz, hogy egy SuperPi 32M tesztet is lefuttassanak. A rendszermemória szerepét betöltő T-Force Xtreem DDR4-4500 MHz-es csomag két darab 8 GB-os modulból állt, amelyek a teszt során DDR4-4201 MHz-es órajelen ketyegtek, méghozzá meglehetősen feszes, CL12-12-12-28-1T időzítés mellett, ami igen impresszívnek tekinthető.

Galéria megnyitása

A kitartó tuningnak meg is lett az eredménye, ugyanis a tuningmester, aki safedisk becenév alatt tevékenykedik, sikeresen bezsákolt egy új SuperPi 32M világrekordot, ugyanis a szóban forgó teszt 4 perc 4,797 másodperc alatt futott le.

A figyelemreméltó eredmény hivatalos bejegyzését itt találják az érdeklődők, az aktuális világranglistát pedig itt lehet megtekinteni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap