Core i3-mal érkeznek a Lenovo új Thinkpadjei

A hónap végén rajtolnak a legendás T széria új tagjai, sikerük az előd modellek és az új processzor ismeretében garantált.

Core i3-mal érkeznek a Lenovo új Thinkpadjei

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Lenovo az év elején útjára indítja nagy sikerű T400, T500 és T400s modelljeinek utódját. Akkor még nem lehetett tudni, hogy a három oszlopos tag mellé újabb három csatlakozik. A T410i, T510i és T410si a belépő szintet képviselik mindhárom családban, az „i” végződés erre hivatott utalni. Közös ismertetőjelük, hogy a legkisebb Core i3-mas processzorral, a 2.13 GHz-es 330M-mel kerülnek forgalomba, melyet mi is teszteltünk. Minden gép LED-es háttérvilágítású kijelzőt kap, sokak örömére pedig csak a 15,6”-os T510i rendelkezik 16:9-es panellel, a másik két modell mind 16:10-es. A fontosabb funkciók és bővíthetőségek megmaradtak a drágább modellekből, az egyedüli komoly veszteséget a T410i-nél és a T510i-nél opcionálisan sem elérhető 3G-s modem hiánya jelenti.

USB 3.0 támogatást ezúttal sem kapunk, továbbá a T410si-t kivéve a Bluetooth és az ujjlenyomat-olvasó, valamint a Windows XP downgrade is mind opcionális lehetőség csak. Panaszkodni viszont aligha fogunk, ugyanis mindezek mellett a kártyaolvasó, a webkamera, a ThinkLight lámpa, az aktív merevlemez védelem, a multitouch tapipad, a Trackpoint, az Express Card bővítőhely, a kikapcsolt állapotban is működésre képes USB port, az eSATA csatlakozó, a FireWire-400, a 802.11n WLAN, a DisplayPort videokimenet és a Rollcage váz is mind-mind széria tartozék.

Üzemidők tekintetében jelentős előrelépés várható, ugyanis a T410i a normál 6 cellás akkumulátorral 6 és fél óráig, 9 cellással 11 óráig, 9 cellással és plusz Ultrabay-es akksival pedig akár 22 óráig is elmegy egy töltéssel. A nagyobb T510i-nél ezek az értékek rendre 6,2, 10,4 és 20,8 órára módosulnak. A T410si vékony 6 cellás telepe miatt csak 4 óra 50 percig húzza, amely kiegészítő akkumulátorral 8 órára növelhető. A gépek hivatalos megjelenése február 10-ére várható, hazai megjelenésre legalább a hónap végéig várnunk kell.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward