CES 2013: Két érdekesség az ASUS műhelyéből

Az ASUS egy táblaként is funkcionáló egybegéppel, illetve egy Google TV alapú szórakoztató központtal színesíti a CES termékpalettáját.

CES 2013: Két érdekesség az ASUS műhelyéből

[bold]Bemutatkozik a világ első választható táblagéppel ellátott egybegépe

[/bold]

A Transformer AIO egy kétfunkciós eszköz, hiszen egybegépként éppúgy használható, mint nagyméretű, hordozható táblaként. Egybegép módban az újdonság Windows 8-as operációs rendszerre támaszkodik, amelyhez 18,4 colos képátlójú, IPS panelre támaszkodó Full HD LCD kijelzője többpontos érintő támogatást is kínál.

Az egybegép harmadik generációs Core i sorozatú processzort, valamint Nvidia GeForce GT 730M típusú mobil videokártyát is tartalmaz, azaz abszolút nem kispályás megoldás. A 178 fokos betekintési szögeket kínáló, remek képminőséggel büszkélkedő LCD érintőkijelző mellé Sonic Master technológiára alapozó audió rendszer is jár, így valószínűleg nem kell majd csalódnunk a hangminőségben.

Ha meguntuk az egybegép előtti ücsörgést, akkor egy mozdulattal leválaszthatjuk a PC Station állványról a 18,4 colos megjelenítőt, majd a Wireless Remote Desktop technológia jóvoltából tovább számítógépezhetünk, de ezt már sokkal szabadabban tehetjük. Persze nem muszáj Windows 8-at használni: a táblaként is funkcionáló 18,4 colos megjelenítő egy gombnyomással átállhat Android 4.1-es mobil operációs rendszerre.

Utóbbi azért lehetséges, mert a megjelenítő háza egy Tegra 3-as SoC egységre alapozó mobil konfigurációt is magában foglal, amellyel kiaknázható az Android 4.1-es mobil operációs rendszer minden funkciója. A megjelenítő saját támasztékkal is rendelkezik, így asztalra téve megfelelő szögben áll a még kényelmesebb használat érdekében.

A Transformer AIO összességében tehát egy igen vonzó, rendkívül érdekes felépítéssel érkező egybegép. Az újdonság a tervek szerint még ebben a negyedévben az üzletek polcaira kerülhet.

Jön a Qube is, ami egy Google TV alapú szórakoztató központ

Az ASUS Qube with Google TV névre hallgató újdonsága androidos alapokon nyugszik és a Google TV platformját alkalmazza. A termék egy igazi különlegesség, hiszen ez az első olyan Google TV alapú megoldás, amely mozgásérzékelős vezérléssel és hangkereséssel is rendelkezik.

A termékhez az ASUS szakemberei átlátható, egyedi felépítésű felhasználói kezelőfelületet terveztek, amely lehetővé teszi a Google Play áruházból letöltött alkalmazások csoportosítását is. A Qube segítségével persze nem csak alkalmazásokhoz, hanem tévéműsorokhoz, filmekhez, illetve játékokhoz is hozzáférhetünk a Google Play áruházán keresztül. A mozgásérzékelős vezérlési mód utóbbiaknál, azaz a játékoknál különösen jól jöhet. A rendszert egyébként androidos okostelefonról, illetve tábláról egy ingyenesen elérhető, Mobile Remote névre keresztelt alkalmazás segítségével is kezelhetjük.

A Google TV platformjára alapozó újdonság Chrome webböngészővel is rendelkezik, sőt, még kép a képben funkciót is kínál. Az ASUS Qube with Google TV mellé 50 GB-nyi ingyenes ASUS WebStorage tárhely is jár majd. Az újdonság mellé távvezérlőt és vezeték nélküli billentyűzet is ad a gyártó.

Az új termék az Amerikai Egyesült Államok területén az idei év első negyedévének vége felé jelenik majd meg. A Qube with Google TV hazai forgalmazásáról nincs hír.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward