Célegyenesben a beágyazott RYZEN APU-val felvértezett hordozható játékkonzol

Úgy néz ki, hogy a SMACH Z konzol hosszas bukdácsolás után végre mégis megvásárolható termékké válik, azaz már idén decemberben megjelenik. Arra is van esély, hogy a termék a Tokyo Game Show alkalmával is feltűnik.

Célegyenesben a beágyazott RYZEN APU-val felvértezett hordozható játékkonzol

Az SMACH Z nevű hordozható játékkonzol pályafutása nagyon nehezen indul, ugyanis a terméket elég régóta próbálják piacra dobni, amelyhez a közösségi finanszírozás segítségét is igénybe vették. A folyamat nemrégiben végre odáig jutott, hogy sikerült összegyűjteni a gyártás beindításához szükséges tőkét, így az ígéretek szerint még 2018 folyamán elérhetővé válik a hordozható játékkonzol.

A korábbi tervek egyébként még egy x86-os processzorról és egy 5 hüvelykes képátlójú, 720p-s felbontással rendelkező kijelzőről szóltak. Nem sokkal később már egy 6 hüvelykes képátlójú, 1920 x 1080 pixeles felbontású panel alkalmazása volt a terv, amely mögött egy AMD Merlin Falcon sorozatú, RX421BD típusú SoC egység lapult volna, méghozzá 2,1 GHz-es magórajellel és 800 MHz-es Radeon iGPU-val. Azóta persze megint eltelt egy kis idő, így az említett SoC egységet egy modernebb megoldásra, egy ZEN és VEGA alapú RYZEN Embedded V1605B SoC egységre cserélték, ami már egy ütőképesebb VEGA 8 iGPU-val rendelkezik. Az eBOM információi szerint a SMACH Z konzol rövidesen a Tokyo Game Show alkalmával be is mutatkozhat.

Az új konzol jóvoltából az AMD egy újabb sikert könyvelhet el ezen a piacon, igaz, ezúttal nem asztali játékkonzolról és nagyobb teljesítményű SoC egységről, hanem egy könnyedén hordozható, alacsony fogyasztású SoC egységgel szerelt termékről van szó. Maga a SMACH Z egyébként három változatban kerül forgalomba, vagyis érkezik egy Z, egy Z Pro és egy Z Ultra kivitelű kiadás is. Az új konzolok némileg testreszabhatóak lesznek, csak úgy, mint az előre összerakott asztali számítógépek. Az 1080p-s hat hüvelykes kijelző alaptartozék lesz, csak úgy, mint a már említett SoC egység is. Rendszermemóriából maximum 16 GB-nyi kétcsatornás DDR4-es RAM járhat, az adatok tárolását pedig akár egy 256 GB-os SSD is végezheti. Operációs rendszer terén Windows 10-re, illetve SMACH OS-re számíthatunk, extraként pedig egyes termékek még 5 megapixeles kamerát is kaphatnak.

Az alapár 699 eurórólindul és egészen 1099 euróigemelkedhet, természetesen attól függően, hogy milyen felszereltséggel rendelkező modellt választunk. Előrendelésben 10% kedvezmény is jár a SMACH Z konzolokra, szállításuk pedig december folyamán indulhat meg. Az új konzol előzetes teljesítmény-adataival kapcsolatban a fenti videó ad bővebb tájékoztatást.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap