Castle Wolfenstein film adaptáció

Úgy tűnik Roger Avary rendezésében mégis elkészülhet a hányatott sorsú Castle Wolfenstein film.

Castle Wolfenstein film adaptáció

Először 2007-ben röppent fel a hír arról, hogy Roger Avary író-rendező-producer (Beowulf, Silent Hill, Ponyvaregény) filmet készít a Castle Wolfensteinből. A darab már az előkészületek során sok akadályba ütközött: a hollywoodi írósztrájk ideje alatt teljesen leálltak a produkcióval, pedig Avary már akkor majdnem kész volt a forgatókönyvvel. Egy évvel később az alkotót letartóztatták annak gyanújával, hogy alkoholos vagy egyéb befolyásoltság alatt vezetett és elütött valakit, de később óvadék fejében elengedték. Avary tovább dolgozott a forgatókönyvön, de a filmről 2010 óta nem lehetett semmit hallani, egészen mostanáig, amikor is Samuel Hadida, aki az első, Avary által írt Silent Hill film producere is volt bejelentette, hogy a Panorama Mediával egyetemben ő lesz a Wolfenstein film producere.

A filmet úgy jellemezték, hogy hangulatában a Captain Americára és a Becstelen Brigantykra fog hasonlítani, és az amerikai hadsereg ifjú kapitánya és egy brit tikosügynök lesznek a főszereplői, akik szupertitkos küldetésük során behatolnak a Wolfenstein kastélyba, ahol Hitler akarja bemutatni új, szintén szupertitkos fegyverét. A kastélyban aztán elszabadul a pokol és hőseinknek szembe kell szállnia a legendás paranormális hadosztállyal és annak emberi és nem emberi teremtményeivel.

Az FPS műfaját megalapozó és megerősítő Doom megjelenése előtt az iD Software kiadta a Wolfenstein 3D-t, amelynek alapjaira a Doom is építkezett és amelyben a szokásos FPS játékmenet és eltúlzott erőszak különös humorral és groteszk külsejű ellenfelekkel párosult. A Wolfenstein 3D-t követte ugyan pár folytatás, de a az iD Software többi sorozata, a Doom és a Quake lettek a játékipar nagy mitológiáinak megalapozói. Volt két korábbi játék is, a Castle Wolfenstein és a Beyond Castle Wolfenstein, amelyek a lopakodás irányából közelítették meg a témát. A leírás alapján úgy tűnik, hogy a történet korai játékokból és az utánuk következő shooterekből egyformán merít.

A Doomból film is készült, bár nem igazán nevezhető maradandó filmtörténeti alkotásnak. A Wolfensteinhez hasonló témájú filmek pedig már évtizedek óta készülnek, hiszen alapvetően arról szól a dolog, hogy a főhős halomra lő egy csomó nácit, ami nem nevezhető egetverően nagy újdonságnak. Hogy milyenre sikerül az új alkotás, azt majd meglátjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward