Call of Duty: Advanced Warfare hivatalosan bejelentve

Az idei új Call of Duty alcíme Advanced Warfare, a jövőben játszódik, és olyan játékmenete lesz, mint eddig egyetlen CoD-nak sem.

Call of Duty: Advanced Warfare hivatalosan bejelentve

Amíg a hosszú hétvégét a számítógépeinktől távol töltöttük, már kiszivárogtak az első információk az új Call of Duty-részről, most azonban megjött a hivatalos bejelentés is. A Sledgehammer Games által készített epizód alcíme Advanced Warfare, három évig készült, és exoskeletonokat is tartalmaz, így olyan területre merészkedik a sorozat, ahol eddig még nem járt.

Eric Hirshberg az Activision játékkiadásért felelős vezetője elmondta, rengeteg dolgot máshogy közelítettek meg. Kreatív szabadságot hagytak a Sledgehammernek, így a srácok tényleg fel tudták kavarni kicsit a sorozatot lassan körülvevő állóvizet. A történet 2054-ben játszódik, mi pedig egy hivatásos katonából lett privát katonai cég emberét alakítjuk. A világ hadseregeit és infrastruktúráját valami szörnyű támadás érte, teljes a káosz, és egyedül a mi vállalatunk teremthet rendet. Ehhez pedig exoskeletonokat, és mindenféle modern, high-tech felszerelést kell majd bevetnünk.

Az exoskeletonokkal kikerülnek a játékból a specializációk, hiszen a ruha sokféle különböző tulajdonságunkat erősítheti. Gyorsabban tudunk mozogni, magasabbra tudunk ugrani, álcázni tudjuk magunkat és olyan helyeket tudunk elérni, ami a korábbi Call of Duty-epizódokban lehetetlen lett volna. Ezzel tehát megszűnik a sorozatra jellemző "horizontális" harc, és némileg Titanfallra hajazva, komolyabb szerepet kapnak majd a magasságok.

A jövő világának kialakításához szakértőket kértek fel, és rengeteg kutatást végeztek. Így alakult ki az a vízió, mely szerint a jövőben a PMC-k (privát katonai cégek) átveszik a vezető katonai alakulatok szerepét, így a háború szabályai megváltoznak, a határok átrajzolódnak, hiszen minden attól függ, ki tud többet fizetni - érdekes módon Kojima és csapata nagyjából pont ugyanerre jutott anno a Metal Gear Solid 4-gyel.

A legnagyobb PMC vezetőjét, és egyben a főgonosz Jonathan Irons karakterét Kevin Spacey alakítja, aki először végez hasonló munkát: "A technológia egyszerűen fantasztikus, és semmihez nem fogható, amit korábban csináltam. Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz belőle". - mondta a színész.

Az Advanced Warfare november 4-én jelenik meg PC-re, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward