Búcsúzik a Galaxy J-szériától a Samsung

A Galaxy J helyébe egy másik, meglévő termékcsaládot állít, ami idén teljesen átalakul.

Búcsúzik a Galaxy J-szériától a Samsung

A Samsung egy videóval jelentette be hivatalosan, hogy a Galaxy J okostelefonok sorozatának vége, és a tervek szerint a Galaxy A lép a helyébe. Ez egy eléggé radikális lépésnek tűnik összességében, aminek szinte biztos, hogy kihatása lesz a vállalat forgalmára.

A Galaxy J-szériás okostelefonok szinte sosem voltak igazán kiegyensúlyozottak; jellemző volt ezekre a termékekre, hogy helyenként nagyon komoly gyengeségekkel küzdöttek, és az anyaghasználatukat tekintve sem mutattak kiemelkedőt. A Samsung általában a legolcsóbb mobiljait és a költséghatékonyabb megoldásait látta el a Galaxy J jelöléssel. A Galaxy J és a Galaxy A az elmúlt években egymás mellett futott, de ennek most vége, és a Galaxy A-széria marad csak. Ahogy a Samsung fogalmaz: „A Galaxy J mostantól az új Galaxy A”. A Galaxy J-széria nyugdíjazása mellett valószínűleg azért döntött a Samsung, mert túl sok előítélet kötődhetett már hozzá.

A Galaxy A-széria esetében a Samsung mindig azt sulykolja, hogy ezek igazán minőségi megoldások elfogadható árért cserébe. És egy tavalyi stratégiaváltásnak köszönhetően már jobb képességűek is ezek a termékek, mint korábban, mert több innovatív megoldást kapnak meg, mint a felmenőik, és erre a szériaváltást bejelentő videó is felhívja a figyelmet. A Samsung a Galaxy A30 és a Galaxy A50 modelleket emelte ki elsősorban, de ennél már sokkal szélesebb a kínálta az új generációs Galaxy A palettának. Mostanra befutott az említettek mellett a Galaxy A10, a Galaxy A20, a Galaxy A40, valamint a Galaxy A70 is. És hamarosan debütálhat egy újabb Galaxy A-szériás masina, mely már a felsőkategóriához fog közeledni. A Galaxy A mobilok korrekt kamerákkal szolgálnak és szinte mindegyik Super AMOLED technológiás kijelzővel rendelkezik.

Annak ellenére, hogy a Galaxy J termékvonal kapcsán nem sok pozitívumot lehetne sorolni, bizonyos modellek brutálisan nagy népszerűségnek örvendtek, és esetenként több fogyott egy-egy Galaxy J jelölésű gépezetből, mint az aktuális SGS generáció tagjaiból.

Sok ilyen mobil jelent meg évente, és általában az alsóbb árkategóriákban kerültek a boltokba, egészen alacsony összegekért cserébe lehetett hozzájuk jutni, és ez volt a siker nyitja. A legolcsóbb Galaxy J mobilok a fejlődő országokban nagyon jól fogytak. És kíváncsian várjuk, hogy a Samsung a Galaxy A-szériával is le fog-e menni annyira alacsony árszintre, hogy el tudja érni ugyanazt a vevőkört, ami a Galaxy J-nél pörgette az értékesítési mutatókat.

A Samsung részéről egyelőre nem feltétlenül tűnik teljesen jó döntésnek ez a mostani, kíváncsian várjuk, hogy a vállalat forgalma hogyan alakul majd a Galaxy J-széria nélkül. A cég eddig egyébként eléggé masszívan vezette a mobilpiacot, de a Huawei folyamatosan azon van, hogy a trónra törjön a következő években. Vajon a Samsung megkönnyíti a kínaiak dolgát vagy éppen ellenkezőleg, a Galaxy A-sorozat soha nem látott eladási mutatókat fog ettől kezdve produkálni? Meglátjuk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap