Brutális siker a The Last of Us: Part 2

Pedig néhány országban még be is tiltották.

Brutális siker a The Last of Us: Part 2

Európa legnagyobb játékpiacán, az Egyesült Királyságban a Sony minden korábbi rekordját megdöntötte a The Last of Us: Part 2, és a leggyorsabban fogyó PS4-es játékká vált. Igaz, a jelenlegi adatok szerint mindössze 1%-kal tudta felülmúlni a nyitó héten a Naughty Dog előző nagyágyúját, az Uncharted 4-et.

Fontos azonban kiemelni, hogy a digitális értékesítéseket nem tudják követni, márpedig valószínűleg digitálisan jóval több fogyott a The Last of Us: Part 2-ből, mint az Uncharted 4-ből, a különbség tehát minden bizonnyal több.

A játék egyébként 76%-kal múlta felül a nyitó héten az első részt, ami még PS3-ra jelent meg, amiben persze is közre játszhatott, hogy a PS4 jóval népszerűbb konzol, mint az elődje. A Sony azonban nem csak a saját rekordját döntötte meg, hanem eddig az év legnagyobb nyitását produkálta, 40%-kal felülmúlva 2020 eddigi csúcstartóját, az Animal Crossing: New Horizonst.

Ezzel együtt a Nintendónak nincs oka panaszra: a fitneszes Ring Fit Adventure továbbra is a második helyen tanyázik, és akkora a kereslet a játék dobozos verziójára, hogy a japánok nem tudnak eleget szállítani belőle (a vírus miatt még akadoznak bizonyos dolgok). De továbbra is brutálisan jól teljesít a Mario Kart 8 Deluxe, valamint az új Pokémon is, ami nemrég kapott kiegészítőt.

A top 10-es lista tehát így néz ki:

  1. The Last of Us Part 2
  2. Ring Fit Adventure
  3. FIFA 20
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Call of Duty: Modern Warfare
  6. Grand Theft Auto V
  7. Minecraft
  8. 51 Worldwide Games
  9. Pokémon Sword
  10. Star Wars Jedi: Fallen Order

A Közel-Keleten betiltották

Mindeközben kiderült, hogy a The Last of Us: Part 2 a Közel-Kelet több országában nem elérhető: sem a PlayStation Store-ban, sem pedig dobozos formában. Az MSN Newstól származó híreket számos felhasználó megerősítette Redditen és Twitteren, és jelenleg úgy tűnik, hogy Szaúr Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben érvényes a tiltás.

Ezekben az országokban persze nem nézik túl jó szemmel a homoszexualitást, és az ezt megjelenítő tartalmak is tiltottak, így tehát nem meglepő a dolog. Márpedig a The Last of Us: Part 2 főszereplőjének, Ellie-nek a szexuális orientációja már az első rész kiegészítője óta ismert. Hivatalos közleményt nem adott ki egyébként ezzel kapcsolatban a Sony, mint ahogy az érintett országok hatóságai sem.

Lebutították a grafikát a 2018-as demóhoz képest

Közben felkerült egy érdekes összehasonlító videó a YouTube-ra, melyben összehasonlítják a játék 2018-as E3-as bemutatóját a végleges változattal. Ez alapján az látszik, hogy a The Last of Us: Part 2 grafikáján butítani kellett bizonyos pontokon: leginkább a karakterek arca, bizonyos textúrák, és néhány effektus nem úgy fest (vagy hiányzik), mint az eredeti bemutatóban.

Ezen kívül bizonyos animációk teljesen hiányoznak a végleges verzióból, ami arra enged következtetni, hogy a 2018-as demóban legalábbis bizonyos részeket előre scripteltek.

Akadnak viszont olyan jelenetek is, ahol a végleges verzió jobban fest, mint a demó. Persze, ez az egész nem olyan rettenetesen fontos dolog, hiszen a The Last of Us: Part 2 így is a generáció egyik, ha nem a legszebb játéka, de azért mindenképp érdekes.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap