Boundless - nyitott világú és nem egy Minecraft-klón

A PC-re és PS4-re érkező játék az első információk alapján egészen elképesztőnek tűnik. Megvan az új kedvenc a No Man's Sky után?

Boundless - nyitott világú és nem egy Minecraft-klón

A tegnapi bemutató alapján még úgy tűnt, hogy a Boundless egyfajta válasz a Minecraftra, a frissen kikerült információk alapján azonban már egyértelmű, hogy nem az. Sőt, a játék kifejezetten érdekesnek tűnik. Alapvetően egy nyitott világú online címről van szó, ami PC-re és PS4-re készül, azonban a két platformot teljesen összecsatornázza az online rendszer, így mindenki ugyanabban a világban kalandozik.

A Boundless világait teljesen procedurálisan generálja az engine, rengeteg különböző paraméter alapján. Így ha például nem nagyon tetszik, hogy az elsőnek kapott világodban savas eső esik, egyszerűen építhetsz egy portált, és átléphetsz egy másik világba, amit szintén akkor fog generálni a rendszer. Persze sosem tudhatod, mire számíthatsz: farmerként mondjuk egy jól művelhető, békés környezetet szeretnél, ehelyett azonban futnod kell az életedért, amíg át nem tudsz lépni egy másik világba.

Ha úgy gondolod, hogy megtaláltad álmaid világát, akkor az adott földet a sajátodévá teheted egy Beacon használatával, és elkezdhetsz rajta tevékenykedni. Ha szeretnéd, hogy más is odaköltözhessen, akkor meghívhatod a barátaidat. Klánokat lehet alapítani, és közösen dolgozni egy cél felé, közben pedig híressé/hírhedté válhatunk az univerzumban - vagy a szemétségeink miatt, vagy azért, mert mindenféle jót cselekszünk.

Ami nagyon érdekesen hangzik, hogy minden új világnak van egy Titánja, akit érdemes lehet megtalálni. Egyrészt a Titán körül mindenféle ősi mechanikus anyag található, amik hatalmas kincset jelentenek az univerzumban, másrészt pedig ha valahogy sikerül legyőzni a Titánt, akkor az alkatrészeit is felhasználhatjuk. A legyőzés azonban egyedül nem fog menni, és ha felébresztjük a Titánt, alapvetően csak bajt hozunk magunkra, onnantól kezdve ugyanis a területen fog mászkálni, és kinyír mindenkit, aki neki nem nagyon tetszik. A megszerzett cuccokból viszont sokféle dolgot építhetünk, például űrhajókat is, amikkel aztán elkalandozhatunk más világokba.

De ezeken kívül is rengeteg lehetőséget tartogat a Boundless, a készítők igazi sandbox címként írják le, említenek is néhány dolgot:

- Vadászhatunk lényekre veszélyes zónákban, és begyűjthetünk ritka cuccokat tőlük, amiket aztán eladhatunk olyan társainknak, akik nem kifejezetten a harcokra szakosodtak;

- Lehetünk építészek, és pénzért cserébe felajánlhatjuk szakértelmünket másoknak;

- Összegyűjthetjük az univerzum legfurcsább lényeit, és nyithatunk velük egy állatkertet;

- Mindenféle eszközt és masinát készíthetünk, amiknek a terveit aztán értékesíthetjük

- Megszerezhetjük az univerzum legritkább erőforrásait és nyersanyagait, amiket aztán a saját boltunkban árulhatunk;

- Portálokat nyithatunk, amik lehetőséget adnak másoknak arra, hogy átjöjjenek a mi világunkba;

- A felfedezett és elfoglalt, nyilvánvalóan nagyon menő és értékes világokat ingatlanügynökként értékesíthetjük másoknak;

- Elkészíthetjük a legdivatosabb ruhákat, hogy egy aztán egy butikot nyitva áruljuk azokat.

És a készítők ígérete szerint mindez még csak a felszínt kapargatja. Mivel a Boundless még megjelenési dátummal sem rendelkezik, hajlamosak vagyunk elhinni, hogy a játék jelentősen bővülni fog.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward