Bombasztikus Watch Dogs reklámkampány

Az ausztrál újságírók nem így gondolták, amikor kihívták a reklámanyagra a tűzszerészeket.

Bombasztikus Watch Dogs reklámkampány

Egy kisméretű fekete széf érkezett tegnap az ausztrál Ninemsn kiadó irodájába feladó nélkül, egy gyanús levél kíséretében, amelyben az állt, hogy a címzett riporter hallgassa meg a voicemailjét. Az illető meg is tette, de nem volt hangüzenete. A széf tetején találtak egy ráragasztott cetlit egy kóddal, amelyet be is ütöttek, mire a doboz nem nyílt ki, hanem csipogni kezdett. Ez már sok volt az újságíróknak, akik kihívták a tűzszerészeket.

Miután a dolgozókat biztonságos helyre küldték, a tűzszerészek nekiláttak és felfeszítették a széfet, amelyben egy baseball satyi és egy kötött sapka mellett a Watch Dogs egy példánya lapult egy papírral együtt, amelyben közölték, hogy a játékra az embargó délután 5-ig érvényes.

Hal Crawford, a Ninemsn szerkesztője az ausztrál Mumbrellának adott interjújában elmondta, hogy a reklámért felelős cég szerinte túllépet egy határt azzal, hogy egy nehéz, fekete, veszélyesnek látszó tárgyat küldött nekik névtelenül. Crawford azt is elmondta, hogy megkérdeztek más hírügynökségeket is arról, hogy kaptak-e hasonló csomagot, mert eredetileg arra gondoltak, hogy valóban csak egy PR-fogásról van szó, de senki sem kapott ilyet. Ekkor és később sem estek pánikba, de mivel a csomaggal együtt nem érkezett levél, ami elmagyarázta volna, miről van szó, és nem szerepelt rajta a feladó sem, ezért úgy döntöttek, hogy indokolt az óvintézkedés.

A Ubisoft nem kommentálta a történteket, és egyelőre nem lehet tudni, hogy az ő belső PR csapatuk, vagy egy, a nevükben eljáró külsős reklámcég felelős a történtekért.

A tűzszerészek által szétfeszített széf

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward