Biztosan nem lesz visszafelé kompatibilis a PS4

Ehelyett ott lesz a PS Now, így új PS4-es játékok készítésére, és néhány további klasszikus PS3-as játék felújítására koncentrálhatnak.

Biztosan nem lesz visszafelé kompatibilis a PS4

Mivel jelenleg rendkívül népszerűek az új konzolokra remasterelt játékok, és mivel az új masinák jelentősen más felépítésűek, mint a régiek, duplán meglepett mindenkit, hogy a Microsoft megoldotta a visszafelé kompatibilitást. Shuhei Yoshida, a Sony stúdióinak elnöke viszont nyíltan arról beszélt, hogy PS4-en ne is számítsunk ilyenre, nekik egészen más terveik vannak.

"Őszintén nagyon meglepett, hogy meg tudták csinálni, hiszen az Xbox 360 és az Xbox One teljesen már architektúra. Nagyon kíváncsi vagyok, hiszen egy elég rövid listát mutattak egyelőre a játékokból, és mivel szoftveres emulációról van szó, minden címen külön dolgozniuk kell. Nagyon érdekelni fog, hogy végül mi kerül be abba a 100 játékba, amit az év végéig ígértek" - nyilatkozta az EDGE-nek.

Míg Yoshida korábban úgy nyilatkozott, hogy "jelenleg nincs terítéken" a visszafelé kompatibilitás a PS4 esetében, most már egyértelműen azt mondta, hogy nem is tervezik. Ehelyett a kérdést a PS Now-val oldanák meg, amiben Yoshida több értéket lát, hiszen egy hálózati szolgáltatásról van szó, ami el tud szakadni a Sony eszközeitől, és más gyártók termékein is játszhatóvá teszi a PS3-as címeket. "Ez az elsődleges célunk. Most jelentettünk be egy nagy együttműködést a Samsunggal, így a TV-iken játszhatóak lesznek a PS3-as játékok."

Yoshida ettől függetlenül elmondta, ha könnyű feladat lenne, akkor megcsinálnák a visszafelé kompatibilitást, de nem az. "Inkább az a célunk, hogy új PS4-es játékokat készítsünk, és néhányat felújítsunk. Ez utóbbi ugyanis jobbá teszi a játékokat, hiszen például a The Last of Us és a Dark Souls 2 is 60fps-sel tud futni a PS4-en."- fejezte be.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward