Biztonsági cégek bevonásával védi tovább a Play Áruházat a Google

A vállalat egy olyan szövetséget hozott létre, melynek keretében professzionális segítséghez tud folyamodni.

Biztonsági cégek bevonásával védi tovább a Play Áruházat a Google

A Google már nagyon sokat tett azért, hogy a Play Áruház kínálatát tisztán tartsa. Azonban a vállalat minden erőfeszítése ellenére sem tud a jelek szerint arról gondoskodni, hogy teljesen megóvja a kínálatát a káros tartalmaktól. Aránylag sűrűn fordul elő, hogy problémás alkalmazások tucatjait fedezik fel külsősök. Viszont attól függetlenül, hogy eddig nem sikerült kiépíteni megfelelő védelmet, a Google nem adja fel a harcot, sőt mi több, inkább maga is külső segítséghez folyamodik.

Bejelentette a keresőóriás, hogy megalapította az App Defense Alliance szövetséget, aminek több tapasztalt vállalat is a tagja, akik elhatározták, hogy hozzájárulnak a Google tevékenységéhez, hogy ilyen formán tudják védeni a felhasználókat. Napjainkban ugyanis már elképesztő mennyiségű alkalmazást használnak az emberek a mobiljaikon, és éppen ezért a mobilokra írt programokba bújtatott kártevők száma is folyamatos növekedésben van. Az App Defense Alliance-nak oszlopos tagja a Google mellett az ESET, a Lookout, valamint a Zimperium is. A jövőben pedig akár újabb szereplőkkel is bővülhet ez.

Galéria megnyitása

Az App Defense Alliance létrejötte egy üdvözölendő kezdeményezés, aminek a célja elsősorban a megelőzés lesz. A rendszer potenciálisan káros alkalmazások felfedezésére és megfékezésére szolgál, még mielőtt azok eljuthatnának a felhasználókhoz publicitást szerezve. Tehát még a kikerülés előtt le akar csapni a Google a kártevőkre, hogy a felhasználók ne legyenek semmilyen fenyegetésnek kitéve.

Galéria megnyitása

A Play Protect feladata eddig is ez lett volna, de elnézve az elmúlt hónapoknak csak a legkirívóbb eseteit, ez nem képes magában megfelelő hatékonysággal működni. Augusztusban egy program 100 milliónál is több letöltést ér el, és a Kaspersky Lab leplezte le, szeptemberben 335 milliónál több letöltéssel 172 káros programot találtak, októberben pedig egy esetben 42 kártékony kódot hordozó appot fedeztek fel, melyek 8 milliónál több felhasználót értek el globálisan.

A mostani változásokkal a Play Áruház védelme jelentős erősödésen fog átesni a Google reményei szerint. A Play Protect integráltan magában foglalja majd a keresőóriási eddigi védelmi megoldásain felül a fent említett partnerek triójának a saját kereső motorjait is. Az ESET, a Lookout és a Zimperium egyaránt hozzáférhet majd a szükséges információkhoz és vizsgálhatja azokat, hogy még az appok megjelenése előtt megtehesse a szükséges lépéseket. A felismerő rendszer statikus és dinamikus analízist, valamint gépi tanulást is használva igyekszik majd elkapni a gyanús programokat a többszörös heurisztikus erősítéssel.

Galéria megnyitása

A Google kiemelte, hogy az App Defense Alliance partnereit gondos megfontolással válogatta ki, és direkt olyan kapcsolatokat keresett a vállalat, hogy a lehető legszélesebb, legösszetettebb védelmi rendszert tudja összehozni. Jelentősen megnövekedik a védelmi vonal „vastagsága” a szövetség létrejöttével.

A Play Protect egyébként 2017 óta működik, és próbál tenni azért, hogy a veszélyes applikációkat távol tartsa a Play Áruház kínálatától, megóvva ezzel a felhasználókat, de a pályafutása során eddig sok kritika érte. A Google reményei szerint az App Defense Alliance révén már valóban olyan jól tud majd ez üzemelni, mint ahogy azt eredetileg tervezte a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap