BioWare: múlt és jövő

A két doktor (Zeschuk és Muzyka) a múlt, a jövőben pedig teljesen új címek, új konzolgeneráció, valamint még több ME és DA rejtőzik... 

BioWare: múlt és jövő

A BioWare két alapítója, Greg Zeschuk és Ray Muzyka visszavonulnak vezető pozíciójukból a nagynevű szerepjátékfejlesztő cégnél és a játékiparon túli céljaiknak szentelik idejüket. Greg Zeschuk például a sörkészítés rejtelmeibe szeretné belevetni magát, amiért mi nem tudunk rá haragudni.

Ezentúl a család, a barátok és egyéni projektek kerülnek majd előtérbe. Zeschuk indít egy webes interjú-showt is a sörprojekt keretein belül, "The Beer Diaries" címmel. Ebben figyelemreméltó sörfőzőkkel készít majd interjúkat és mutatja be főzeteiket. Greg doktor nagy eséllyel nem tér már vissza az iparba, végső búcsúja meghatóra sikeredett a cég blogján, de azért kiemelte azt is, hogy nem az EA-val való egyesülés miatt döntöttek a lemondás mellett. Úgy érezte, hogy két évtized alatt egyszerűen kiégett már és eljött az ideje, hogy továbblépjen.

Muzyka is hasonló érzéseket dédelgetett magában, leszámítva talán a sört, ő inkább egy másik "iparágba" lép át. Mélyen hisz a vállalkozásban, így új vállalkozók mentorálásával és szociális munkával töltené az idejét. Illetve inkább jótékonykodással, állást akar foglalni az oktatás, egészségügy és az állatok jogainak területén. Feleségével sokat tanultak már az emberi jogok védelméről és a civil szabadságjogokról világszerte, így őt ez fogja lekötni a jövőben. Ettől függetlenül persze szenvedélyei maradnak a videojátékok, de már csak hobbi szinten, játékosként fogja élvezni az ipar terméseit.

Mindketten megköszönték az eddigieket csapatuknak és az EA-nak. E hírek hallatán mi is elmerengtünk a múlton és nagyon sok remek BioWare játék jutott eszünkbe az elmúlt 20 évből, amit részben nekik köszönhetünk, így bármi is történt az utóbbi időben, szép emlékekkel búcsúzunk tőlük.

Most viszont nézzünk inkább előre, a jövőt illetően a legizgalmasabb hír egy új IP, melyet Casey Hudson (Mass Effect széria atyja) és csapata készít. Egy teljesen új fantáziavilágot alkotnak, „vadi új” technológiával, tudhattuk meg Aaryn Flynntől, a BioWare Edmonton és Montreal vezérétől.

A Mass Effect 3-hoz is készülnek új single és multiplayer DLC-k, a még idén őszre tervezett tartalom fókuszában Omega lesz, a kalózkirálynő, Aria T'loak birodalma. A felbőszült aszári oldalán kell majd visszaszerezni Omegát a Cerberustól.

Ezt követően a Mass Effect sorozat irányt vált majd, nem elősztorikkal bombáznak majd minket, hanem az univerzum jövője lesz majd terítéken.

A Dragon Age 3: Inquisition-ről már tudtok, hiszen a tegnap előtt bejelentésre került a 2013-ra várható új fantasy szerepjáték.

Lezárult tehát egy éra a BioWarenél, de igazából ez már nem is most történt, csak most szembesültek igazán ennek a tényével. A jövő ettől függetlenül nem feltétlenül sötét a számukra, addig nem, amíg mi, játékosok és kritikusok hajlandóak vagyunk még egy esélyt adni és várunk tőlük egy igazán jó szerepjátékot. Még várunk. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward