Bezárul a Conan szerverek több mint fele

A Funcom közre adta, hogy mely szervereket fogják összevonni fantasy MMO-jában, az Age of Conanban. Igen rosszul állhat a játék szénája, ugyanis a számok drámaiak. A jelenlegi 49 meglévő szervert nem több mint 18-ra redukálják, és ez még csak Európa! Észak-Amerikában a 24 szerverből mindössze 6 marad meg.

Bezárul a Conan szerverek több mint fele

A Funcom közreadta, hogy mely szervereket fogják összevonni fantasy MMO-jában, az Age of Conanban. Igen rosszul állhat a játék szénája, ugyanis a számok drámaiak. A jelenlegi 49 meglévő szervert nem több mint 18-ra redukálják, és ez még csak Európa! Észak-Amerikában a 24 szerverből mindössze 6 marad meg.

Megemlítendő még, hogy a különböző nyelvek és a pve/pvp eloszlás miatt ez annyit tesz, hogy Európában gyakorlatilag 4 angol nyelvű szerver marad. A Funcom ezen a héten be akarja fejezni mindenhol az összevonásokat.

Az, hogy ilyen szinten minimalizálták a szerverek számát minden régióban, bizony elég világosan arra mutat, hogy az Age of Conan indulása óta - ami egyébként sem volt kiemelkedő - még sokkal több előfizetőt, illetve aktív játékost veszített. Azért tekintsük az összevonások jó oldalait is. A megmaradt játékosok minden bizonnyal örülnek ezen fejleményeknek, hisz a szervereken így nagyobb lesz a játékosok sűrűsége, gördülékenyebb lesz a pvp és a party keresés, valamint a gazdaság is virágzóbb lesz.

A Funcom nem adja fel, idén is továbbfejleszti majd a játék high-end tartalmát és állítása szerint már úton van az első expanzió is hozzá. Annak ellenére, hogy esett a játékos szám, az Age of Conanban rejlik a cég egyetlen bevételi forrása a következő MMojáig, a Secret World-ig. Ez pedig mint tudjuk, leghamarabb a jövő év elején jön majd ki. Így ha valaki habozik belekezdeni az AOC-ba, mert fél, hogy esetleg a Tabula Rasa vagy a Hellgate sorsára jut, az nyugodjon meg és bátran dobja bele magát a Hyborian Adventures-be.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward