Bevették a YouTube-ot a videojátékos tartalmak

A Minecraft önmagában a második legtöbbet keresett kifejezés a YouTube-on belül.

Bevették a YouTube-ot a videojátékos tartalmak

Nyilvánosságra hozott néhány érdekes statisztikát a Google, a YouTube tulajdonosa. Ezekből kiderül, hogy a játékokkal kapcsolatos tartalmak nem csak, hogy népszerűek a videomegosztó oldalon, de konkrétan dominálnak - ez pedig eléggé fontos, hiszen a Google kereső után a YouTube a második legtöbbet használt keresőmotor.

A legtöbbet keresett kifejezések listáján például az összesített "zene" után a második magasan a Minecraft (csak így, egymagában), de a top 10-be tudott kerülni a Let's Play videókat készítő PewDiePie is - tavaly egyébként ő kereste a legtöbbet a YouTube-ra feltöltött videóiból.

A YouTube látogatói messze több időt töltenek el játékos tartalmak megtekintésével, mint bármi mással. Az alábbi grafikon azt mutatja meg, hogy milyen gyakran került be a YouTube top 10-es trending listájába egy-egy játékos tartalom. Mint az látható, elég gyakran.

Érdekes továbbá, hogy ugyan a játékos tartalmakkal interakcióba kerülő (lájkoló, kommentelő, kedvencekhez adó) látogatók 70%-a férfi, a női a látogatók viszont sokkal több időt töltenek el egy-egy tartalom tényleges megtekintésével. Úgy tűnik tehát, hogy ebben a közegben a nők egyszerűen passzívabban viselkednek, amit mondjuk egy-egy YouTube video alatti komment-szennyáradat láttán nem is csodálok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward