Bevásárolt a Corsair

A Corsair egy több millió dolláros üzletet ütött nyélbe, így egy hálózati audió eszközöket fejlesztő és készítő vállalat került a tulajdonába.

Bevásárolt a Corsair

A felvásárlás pontos részleteiről nem számoltak be a felek, csak annyi tudható, hogy a Corsair több millió dolláros tranzakció keretén belül kebelezte be a Simple Audio névre hallgató, egyelőre még csak szűkebb felhasználói körökben ismert céget. A Corsair a felvásárlással a jelek szerint csak azt szerette volna elérni, hogy a márkanév ismertebbé és elismertebbé válhasson a zenerajongó felhasználók körében az egész világon.

A glasgow-i székhelyű Simple Audio egy viszonylag fiatal vállalkozás, amelynek első terméke tavaly jelent meg. A Roomplayer névre keresztelt hálózati audió lejátszót egyelőre csak az Egyesült Királyság területén, illetve Európa egyes országaiban lehet megvásárolni. A Roomplayer egy olyan hálózati megoldás, ami lehetővé teszi, hogy kedvenc zenéinket Ethernet, Power-Line, illetve WiFi kapcsolaton keresztül asztali számítógépünkről, vagy mobil eszközeinkről egyenesen házimozi rendszerünkre, illetve erősítőnkre továbbítsuk.

A Roomplayer nem csak dizájn tekintetében ütőképes, hanem hardver tekintetében is, ugyanis több audió tartalom esetében is kínál 24-bites audió támogatást - beleértve a FLAC fájlokat is. Az eszköz beépített, 2 x 50 wattos D osztályú erősítővel, illetve beépített erősítő nélkül egyaránt elérhető, vezérléséről pedig windowsos, iOS-es és maces célszoftver segítségével gondoskodhatunk. A Simple Audio kínálatában külön Power-Line adapter is jelen van, ami kifejezetten az újdonsághoz készült. Utóbbival a lakás elektromos hálózatát felhasználva továbbíthatjuk kedvenc zenéinket különböző eszközeinkről a Roomplayer-re.

A minőségi eszköz persze nem olcsó: 499 fontot kérnek el érte, ami jelenlegi árfolyamon számolva majdnem 170 000 forintot jelent. Aki több információra is kíváncsi a termékkel kapcsolatban, kattintson ide.

A felvásárlás után a Simple Audio mérnökei továbbra is önállóan dolgoznak majd a vállalat új termékeinek fejlesztésén, és a Simple Audio termékcsalád sem olvad bele a Corsair termékpalettájába. A felvásárlásnak köszönhetően a Simple Audio a korábbinál nagyobb területeket vehet célba termékeivel, így az Egyesült Királyság és Európa mellett az Amerikai Egyesült Államok, illetve Ázsia felé is nyithat a közeljövőben.

A Simple Audio ezzel együtt a jelenlegi piacokon is erősítheti jelenlétét, amire nevének ismeretlen csengését elnézve bizony szükség is van.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward