Bethesda: Nem tervez Wii-re és iPhone-ra

A belsős Bethesda Softworks-ös stúdiók egészen biztosan nem foglalkoznak Nintendós platformokkal, mert azok grafikai stílusa és piaci elhelyezkedése nem illeszkedik a cég portfóliójába.

Bethesda: Nem tervez Wii-re és iPhone-ra

A belsős Bethesda Softworks-ös stúdiók egészen biztosan nem foglalkoznak Nintendós platformokkal, mert azok grafikai stílusa és piaci elhelyezkedése nem illeszkedik a cég portfóliójába. "A cuccok, amiket csinálunk, jobban passzolnak a többi platformhoz. Persze tudom, 'soha ne mondd, hogy soha', de a játékok amikkel játszunk, és amiket csinálunk, a többi platformhoz jobban mennek." - nyilatkozta Todd Howard az IndustryGamersnek.

Hozzátette még, hogy nincsenek előítéletei, egyszerűen arról van szó, hogy más közönséget céloznak meg. "Még ha csinálnak is rá néhány nagyobb, érettebb közönségnek szóló játékot, a felhasználóik többsége casual játékos."

Más okok miatt, de az iPhone és a szociális platformok is távol állnak a fejlesztőktől. "Amikor az id-es dolog jött [a Bethesda anyavállalata, a ZeniMax felvásárolta az id Softwaret 2009-ben], ők már dolgoztak épp elég mobilos dolgon, én még úgy éreztem, hogy jó amit csinálnak, de lássuk, hogy a piac hogyan reagál, mielőtt rááldoznám a saját és más emberek idejét és valami nagyobb játék elől vonnám el az energiákat." - magyarázta Howard az iPhone-os projektek kapcsán.

Ami pedig a szociális platformokra írt sikerjátékokat illeti, mint a Farmville... "Őszinte leszek. Teljesen értetlenül állok előttük, hiába nézem őket. Egyelőre úgy döntöttem, hogy figyelmen kívül hagyom az egészet."

A Bethesda jelenleg egy be nem jelentett projekten dolgozik, a legtöbben azt remélik, hogy az új Elder Scrolls játék az.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward