Bethesda - nem lesznek modok PS4-en

A Bethesda végül nem tudott dűlőre jutni a Sonyval.

Bethesda - nem lesznek modok PS4-en

A modok támogatása sosem volt kifejezetten bejáratott gyakorlat konzolokon. Éppen ezért lepett meg mindenkit a Bethesda bejelentése több mint egy évvel ezelőtt, hogy a modok márpedig működni fognak a konzolos Fallout 4 esetében, majd később azt is megtudtuk, hogy a felújított Skyrim is támogatni fogja őket.

A bejelentést követően a modok viszonylag gyorsan el is rajtoltak Xbox One-on, azonban a bétateszt során a PS4-nél komolyabb problémák akadtak. Úgy tűnik, hogy a Sony túlságosan zárja a rendszert (talán a feltöréstől való félelem miatt), illetve számos limitáció került képbe: a modkészítők például nem tudtak hangokat készíteni, mert a PS4 egy saját, egyedi hangformátumot használ, illetve a modok méretét is limitálni kellett 900MB-ban.

A PS4-es modtámogatás ügye régóta húzódik, azonban a Bethesda eddig többnyire pozitívan nyilatkozott, és azt mondták a stúdió képviselői, hogy folyamatosan dolgoznak a Sonyval a problémák megoldásán. Nos, úgy tűnik, hogy ezek a problémák nem oldódtak meg, így a Bethesda egy hivatalos blogposztban közölte, hogy nem érkezik modtámogatás PS4-re sem a Fallout 4-hez, sem pedig a felújított Skyrimhoz.

"Sajnálattal kell közölnünk, hogy habár mi készen állunk a modtámogatás megvalósításához, és hónapokat tárgyaltunk a Sonyval, ők mégsem fogják engedélyezni, hogy a modok úgy működjenek, ahogy kellene nekik - vagyis, hogy a felhasználók bármit megvalósíthassanak akár a Fallout 4-ben, akár a Skyrim Special Editionben." - kezdi a poszt.

"Hozzátok hasonlóan mi is nagyon csalódottak vagyunk a Sony döntése miatt, hiszen jelentős mennyiségű időt és energiát fektettünk bele abba, hogy ez a projekt megvalósuljon, és tudjuk, hogy ti is nagyon sokat vártatok. Úgy gondoljuk, hogy ez a kezdeményezés nagyon fontos, és reméljük, hogy találunk majd valami módot arra, hogy a PlayStationös közönségünk is élvezhesse a modokat. Azonban amíg a Sony nem engedi, hogy a modtámogatást rendesen megvalósítsuk, addig ez nem is lesz elérhető sem a Fallout 4-ben, sem a Skyrimben."

A Bethesda végül azt ígérte, hogyha bármi változás történik a helyzettel kapcsolatban, azonnal értesítik a közösséget.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward