Bethesda: Bejelentések és DLC-k

... avagy mit tartogat a közeljövő a kiadónak és nekünk.

Bethesda: Bejelentések és DLC-k

A vezérigazgató Pete Hines elejtette, hogy már nem kell sokat várnunk, hogy megtudjuk mire számíthatunk még tőlük az idei évben, mely elmondása szerint sokkal zajosabb lesz mint a tavalyi volt.

"Magától értetődően ott az Elder Scrolls Online, valamint hozzuk a Dishonored DLC-t is, de még jelentünk be újdonságokat. Amikor itt lesz ideje, hogy megmutassuk mit tervezünk, felkapjátok majd a fejeteket."

Természetesen még a vezérigazgató is a marketingesek által kikövezett úton halad, így konkrétumot csak akkor tudunk majd meg, ha a kommunikáció urai (és hölgyei) is úgy akarják. Mr. Hines ezért aztán nem kímélt minket, szórta az áldást: "továbbra is feszegetjük a határokat", ó igen... "nagyon elkötelezettek vagyunk"... megkaptuk az összes sablont. Marad tehát a találgatás... jön egy új IP, vagy folytatás a Dishonorednek? Netán egy új Fallout játék vagy a Prey 2? Annyi biztos, hogy megkímélnek minket egy Rage folytatástól.

Ami pedig a letölthető tartalmakat illeti, Pete Hines kitért az első napos DLC stratégiára is. Az OXM podcastban azt mondta, hogy nagy félreértés van a közönség fejében azzal kapcsolatban, hogy miért is hoznak ki a stúdiók már első nap ilyen tartalmakat.

"Szerintem nem igazán értik meg, hogy hogyan is folyik egy játék fejlesztése és mikor jön el az a pont, hogy le kell állnod az alkotómunkával és be kell fejezned a játékot. A tartalom generálók leállnak a munkával jóval azelőtt, hogy a játék kiadásra kerül, nem úgy mint régen, mikor ez egy nappal vagy héttel a kiadás előtt volt."

"Van egy hatalmas szakadék, amikor a művészeid és tervezőid esetleg javítanak egy hibát ha bejelentenek nekik valamit vagy játszanak a játékkal, hogy találjanak, de nem csinálnak új dolgokat. Felmerül tehát, hogy miért hagynád őket várni sokszor hónapokat is, ha elkezdhetnének új dolgokat is csinálni DLC tartalomnak?"

Igazából ez már nem újdonság számunkra, a BioWare is volt kedves és elmagyarázta, de ettől még jogunkban áll nemtetszésünket kifejezni, ha plusz pénzt kérnek tőlünk ilyesmikért.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward