Beszédes képeken a Huawei P30 széria

Egy sor renderkép bukkant fel a P30 és a P30 Pro párosról, és kamerafotók is megjelentek, melyek valószínűleg a P30 Próval készültek.

Beszédes képeken a Huawei P30 széria

A Mobil Világkongresszus révén már kaptunk néhány képet a Huawei P30 Próról, ugyanis a Digital Trends eltölthetett a fejlesztés alatt álló eszközzel néhány percet a színfalak mögött, és körbe is fotózhatta a masinát. De nem telt bele sok idő, és most egy sor hivatalosnak tűnő renderkép is kiszivárgott, ezeken pedig már nem kizárólag a P30 Pro szerepel. Továbbá a vállalat termékfelelőse megosztott néhány mintaképet, és ezekről az a hír járja, hogy a P30 Pro modellel készülhettek.

A napvilágot látott renderképeken érdekes módon valamelyest eltér a hátlap megjelenése attól, mint amit Digital Trends által lencsevégre kapott mobil mutatott. Viszont a szaklap elmondta akkor a beszámolójában, hogy még nem a végleges eszközt vehette kézbe, ez pedig magyarázatot jelenthet. A mostani képeken jól látható, hogy a korábbi pletykáknak megfelelően a P30 Pro hátán már négy kamera van, míg a P30 marad a triplakamerás modulnál. A P30 Pro esetében minden valószínűséggel az extra egység egy olyan 3D ToF kamera, amit a Huawei a jobb mélységélesség elérése érdekében használhat elsősorban, de például az AR funkcióknál is kiválóan alkalmazható lehet.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Érdekesség, hogy a kamera mellett az olvasható a P30 Pro esetében, hogy a rekeszérték F/1.6 és F/3.4 között változhat, a gyújtótávolság pedig 16-tól indulva 125 milliméterig (ekv. 35 mm) terjed. Ez azt jelenti, hogy itt már közel nyolcszoros zoomolással lehet majd számolni, és a teleoptika valószínűleg F/3.4-es rekesznyílással fog dolgozni – de ezen a ponton az sem zárható ki teljesen, hogy lesz manuálisan állítható rekesz, mint a Samsungnál. A P30 modell ilyen téren kevésbé ígérkezik izgalmasnak, ott ugyanis maradhat a korábbi zoomátfogás, mert 17-80 milliméteres tartomány szerepel a renderképeken F/1.8-F/2.4-es rekeszértékkel karöltve, ez majdnem megegyezik a Mate 20 Pro kamerajellemzőivel. A kamerás különbségek mellett pedig az is szemet szúrhat az érdeklődőknek, hogy a P30-nál sík a megjelenítő, a P30 Pro esetében viszont a peremek mentén hajlítás van, mint a Mate 20 Prónál.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A tesztképeken az látható, ahogy a vállalat termékfelelőse, Bruce Lee ráközelít az ismeretlen eszközzel egy egészen távoli adótoronyra, melyen a Huawei és a Vodafone közös molinója szerepel az 5G hálózattal a középpontjában. Az első fotó az ultraszéles-látószögű kamerával készülhetett, míg az utolsón valószínűleg már a digitális zoom is ki van használva. A fotók minősége rendben van, sokkal többet ennyiből sajnos nem lehet megállapítani.

A Huawei P-szériájának új generációja március 26-án fog bemutatkozni a jelenlegi tervek szerint. A vállalat Európában, Párizsban tartja majd a nagyszabású rendezvényét, aminek P30 és a P30 Pro lesz a főszereplője – és talán jönni fog egy 5G-s megoldás is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap