Berágott a League of Legends fejlesztője a G2A-ra

A Riot Games teljesen kitiltotta a csapatok szponzorálásából a népszerű kulcsárusító oldalt.

Berágott a League of Legends fejlesztője a G2A-ra

A népszerű, olcsó videojátékos CD-kulcsokat áruló G2A oldal és a Riot Games összeveszett - pontosabban az utóbbi haragudott meg előbbire. A történet lényege, hogy a G2A oldalán olyan külső partnerek hirdetései szerepelnek, akik League of Legends accountokat árulnak, továbbá vállalják a felhasználók matchmaking ratingjének (MMR) felhúzását is - természetesen pénzért.

Mindkettő nagy üzlet, egy 30-as szintű accountot például 25 dollárért árulnak, de még kelendőbbek az MMR felhúzására irányuló szolgáltatások. A Riot Games a League of Legends használati feltételei között egyértelműen tiltja mindkettőt, hiszen a hasonló tevékenységek teljesen felboríthatják a játék matchmaking rendszerét. Ez ugyanis úgy van belőve, hogy a hasonló képességű játékosokat tegye egymás ellen. Nyilvánvaló, hogyha egy mesterségesen felhúzott MMR-rel rendelkező gyengébb játékos kerül be a csapatba, az nem fog tudni lépést tartani a többiekkel, lehúzza a csapatjátékot, és összességében egy rossz élménnyé teszi a mérkőzést.

A helyzet azonban az, hogy a G2A jelenleg többi profi Leauge of Legends-csapatot is szponzorál, így például a Cloud9-t, a Counter Logic Gaminget és H2K-t is. A Riot Games most megtiltotta, hogy ezek a csapatok a továbbiakban kapcsolatban legyenek az oldallal, továbbá minden olyan mechandise-t is kitiltott a 2015 League of Legends World Championshipsről, amiben a G2A neve feltűnik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward