Shop menü

BEMUTATTA AZ OPPO A COLOROS 14 FELÜLETET

Az Android 14 alapra építve sok újdonsággal szolgál majd az Oppo, és a cég a frissítésekkel is próbál iparkodni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Bemutatta az Oppo a ColorOS 14 felületet

Az Oppo folyamatosan dolgozik a saját rendszerén, amit az Androiddal szinkronban fejleszt, így a ColorOS egyszerre hozza el az Android és a vállalat saját újításait. A következő hetekben, hónapokban pedig több tucat korábbi mobilra fog ez megjelenni a frissítések révén, az új eszközök pedig már a ColorOS 14-gyel debütálhatnak.

A vállalat a teljesítményt helyezte a fókuszba a bemutató során. Kiemelte, hogy bevezetésre kerül a ColorOS 14-gyel a Trinity Engine, ami teljesítményoptimalizációs célokat szolgál. A nevének megfelelően három fő komponenst foglal magában ez a fejlesztés, és a jobb felhasználói élmény biztosítására fog fókuszálni a hatékonyság javítása mellett.

Galéria megnyitása

Az első komponens a ROM Vitalization, ez arra szolgál, hogy az applikációkhoz kapcsolódó adatokat dinamikusan tömörítve mendzselje, így tárhelyet takarítson meg. Egy átlagos mobilon akár 20 GB-ot is képes lesz felszabadítani, ami meglehetősen sok. A RAM Vitalization a második komponens, ez a RAM-ot képes lesz virtuálisan megtoldani, hogy több applikáció futhasson párhuzamosan, így a programok közötti váltás intenzívebb igénybevételnél is gyorsan menjen. A harmadik rész pedig a CPU Vitalization, ami a processzorhasználat kiegyensúlyozására fog törekedni az élmény és a hatékonyság terén.

A ColorOS grafikus része az Aqua Dynamic dizájn szellemiségében fejlődik tovább. A megjelenő értesítési buborékok, beúszó kapszulák és panelek, valamint a felugró ablakok is, természetes animációkkal, de minimális figyelemeltereléssel fognak kirajzolódni a képernyőn. Már a felületnek szinte minden eleme az Aquamorgraphic színrendszerbe öltözhet, ezáltal egységesebbé válik a téma a képernyőn, és lesz olyan opció is, ahol egész nap a természetes fényekkel együtt változik a mobil színsémája.

Galéria megnyitása

Bevezetésre kerül az új Go Green stílus a folyamatosan aktív módnál. Ez szigeteket, természetes grafikákat fog a képernyőre festeni inaktív helyzetben. Ki lehet majd tenni Bitmoji matricát is az AOD képernyőre, ami a felhasználó napirendjéhez igazodva változhat, vagy akár az időjárást is figyelembe veheti.  

Galéria megnyitása

Az Oppo különböző appoknak is kedvez a frissítéssel, a Snapchat például számos extra funkciót fog kapni a ColorOS 14-gyel. A Shelf és az Áttekintés felületeken is megjelenhetnek már a Snapchattől származó tartalmak.  

Galéria megnyitása

A biztonság is nagy hangsúlyt kap, a képeket oltalmazó Picture Keeper több friss védelmi lehetőséggel bővül. Így még jobban szabályozható lesz, hogy mikor és hol, milyen okkal és milyen appok férhetnek hozzá a fotókhoz, videókhoz. Az új Smart Touch révén kijelölt képeket, videókat vagy akár szöveges részleteket, össze lehet fogni a harmadik féltől származó alkalmazásokból a File Dockon belül. A File Dock olyan lesz, mint egy kiterjesztett vágólap, jelentősen megkönnyítheti az emberek dolgát.

Galéria megnyitása

A rendszer új módon fogja kezelni a töltést is, hogy az mindig a lehető legjobban menjen a felhasználó és a telefon szempontjából. Egy „MI” algoritmus kitanulja majd, hogy mikor milyen állapotban van a telefon, ha használják, ha nem, és ennek megfelelően szabályozza a töltési folyamatokat. Figyelembe fogja venni, hogy a készülék ne melegedjen túlságosan, kímélje a telepet, de ha kell, akkor a legnagyobb teljesítményre kapcsol, hogy minél előbb menetkész legyen.

Galéria megnyitása

A ColorOS 14 frissítés már elindult, vannak olyan Oppo mobiltelefonok, amikre mostanra elérhetővé vált. Az első az Oppo Find X5 széria volt, de már új Reno és Oppo A modell is sorra került, a következő időszakban pedig sorra kapják majd a frissítéseket OTA módon az okostelefonok.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére