Bemutatkozott a ColorOS 7 grafikus felhasználói felület

Az Android 10-ből átvett újítások mellett letisztultabb lett az új ColorOS, és sok készülékre fog befutni.

Bemutatkozott a ColorOS 7 grafikus felhasználói felület

A ColorOS grafikus felhasználói felületet fejlesztő Oppo lerántotta a leplet a legújabb megoldásáról, ami az egyediség új szintre emelése helyett inkább nagyobb mértékben kezd közeledni az Android irányába.

Galéria megnyitása

A hetedik ColorOS operációs rendszer alapját is az Android adja, de érdekes módon az Oppo egyáltalán nem beszélt arról, hogy itt mi lesz a helyzet az Android fronton. Ettől függetlenül szinte biztosra lehet venni, hogy az Android 10 biztosítja majd a ColorOS 7 alapját. A fejlesztők itt egy teljesen frissített ikonkészletet vettek használatba, és több élő hátteret nyújtanak az emberek számára, mint korábban – ezek már az érintésre reagálhatnak is.

Az új dizájn egyértelműen világosabb a korábbinál, és szellősebb is a rendszer megjelenése ezáltal, de nem kell attól tartani, hogy ez sötétben zavaró lenne, hiszen van rendszerszinten működő sötét mód. Az ikonok adaptívak, és az animációk természetesebbek.

Galéria megnyitása

A fotósok a tovább fejlesztett éjszakai módnak örülhetnek majd elsősorban, itt egy olyan megoldásról van szó Polar éjjeli mód címszó alatt, ami az algoritmusával több képes lő és dolgoz össze rossz fényviszonyok mellett, hogy javítsa például a textúrák megjelenítését.

De ezen a fronton újítás lesz például az, hogy a videók utólagos szerkesztéséhez teljesen új eszközöket fog biztosítani a vállalat, a Soloop automatikusan is képes lesz történeteket létrehozni. És még ezeken felül más módosítások is akadnak a kamera frontján.

Galéria megnyitása

A ColorOS 7 esetében új szintre ér a Game Space játékosoknak szánt mód, aminek köszönhetően a felhasználók minden eddiginél jobban tudnak koncentrálni a lehető legjobb élményre. Az ellazulást pedig a fókusz mód fogja segíteni a mindennapok során, ilyenkor egyszerűen meg lehet feledkezni az okostelefon nyújtotta nyomástól (ez ugyanaz, mint a OnePlus Zen módja). A Breeno Voice digitális asszisztens szolgáltatás pedig komplex utasítások értelmezésére is képes lesz.

Galéria megnyitása

Elvileg a rendszerigényre is jó hatással lesz a frissítés, a memóriahasználat optimalizáltabb, aminek köszönhetően simábbak lehetnek a grafikus felülettel tett interakciók. Az indulás sebessége is érezhetően jobb lehet, ezen a téren kb. 25%-os előrelépés történt az Oppo szerint. Lesznek módosítások a kezelésben is, és lehetne sorolni azokat a területeket, ahol még számolni lehet változással.

A ColosOS 7 már béta állapotban elérhető lesz az okostelefonokra a végleges frissítés bevetése előtt. A bétákat a mai naptól kezdi Kínában terjeszteni a vállalat az Oppo Reno, Reno 10x zoom és Reno Ace modellek körében. A teljes névsora pedig jelenleg így fest azokak a készülékeknek, amelyek biztosan frissülni fognak:

OPPO Reno

OPPO Reno 10x zoom

OPPO Reno Ace

OPPO Reno 2

OPPO Reno 2Z

OPPO Reno Z

OPPO Find X / Find X Lamborghini Edition

OPPO R17

OPPO R17 Pro

OPPO K5

OPPO R15 / R15 Dream Mirror Edition

OPPO A9x

OPPO A9

OPPO A11

OPPO A11x

Realme X

Realme X Youth Edition (Realme 3 Pro)

Realme Q (Realme 5 Pro)

Realme X2 (XT 730G)

Realme X2 Pro

A ColorOS 7 elsőként az Oppo okostelefonjainál válthat elérhetővé, ezt követően fognak csak sorra kerülni a Realme modellek. A vállalat már idén elkészülhet az első frissítésekkel, de sok készülék lesz, melynél a második negyedévig kell erre várni.

Az Oppo elmondása szerint a ColorOS már több mint 300 millió aktív felhasználó kezei között teljesít szolgálatot világszerte. Az elmúlt években negyvennél több országot hódítottak meg a vállalat készülékei, és folyamatosan terjeszkedik is. Éppen ezért a ColorOS már több mint 80 nyelven „beszél”. És látva a vállalt törekvéseit, nem lennénk meglepve, ha hamarosan Európában is rohamosan terjedni kezdene.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap