Bejelentik-e végre az Agentet az E3-on?

A hányatott sorsú játék története egészen 2003-ig nyúlik vissza. Kikerül-e végre a fejlesztői pokolból?

Bejelentik-e végre az Agentet az E3-on?

Az Agentet először 2007 júliusában jelentették be PlayStation 3-ra, és azóta nem túl sokat lehetett róla hallani. Védjegy bejegyzéseken és szakmai önéletrajzokban feltűnt ugyan a cím, de ezen kívül nem volt semmi nyoma, hogy egyáltalán létezne. 2014 májusában a Take-Two megújította a védjegy bejegyzését, de ha ez ad okot némi reményre, akkor sem tekinthető igazán nagy hírnek, hiszen ez megszokott eljárás a játékiparban.

A Rockstar oldalán a játék mellett az áll, hogy "hamarosan érkezik", de ez persze sok mindent jelenthet. Mindenesetre ha a játékot elkaszálták volna, nem szerepelne a listán és nem lenne saját külön oldala sem.

Bár 2007-ben jelentették be, az Agent rögös útja még régebbre nyúlik vissza: eredetileg 2003-ban vette kezdetét, a Rockstar San Diegónak már akkor létezett a játékból egy prototípusa még PS2-re. Ezután azonban szünetelt a fejlesztése, és csak évekkel később bukkant fel újra PS3 exkluzív címként.

De mi is ez a játék, és mit lehet tudni róla? Az eredeti leírás szerint "paranoid utazás a kémelhárítás és politikai orgyilkosságok világába", az 1970-es évekbe, amikor javában dúlt a hidegháború. Nem tudni, hogy azóta változtattak-e ezen valamit, de azt igen, hogy a Take-Two a befektetőinek tartott májusi beszámoló során megemlítették, hogy a Rockstar 2015 május végére egy új játékkal fog kijönni a jelenlegi generációs konzolokra, melyet a Rockstar North (Grand Thef Auto) fejleszt.

Bár technikailag az Agent nem "új" játék, megvan az esélye annak, hogy ez az a cím, amin jelenleg dolgoznak. Azt nem tudni, hogy PS3-ra és PS4-re is ki fogják-e adni, de ennek is megvan a lehetősége, mint ahogy annak is, hogy már nem exkluzívan Sony konzolokra jön. Már csak pár hét van hátra az E3-ig, ott valószínűleg fény derül mindenre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward