Bejelentették a Dawn of War 3-at!

Hét éve nem volt új rész a nívós sorozatban.

Bejelentették a Dawn of War 3-at!

A Warhammer 40k: Dawn of War sok játékosnak belopta magát a szívébe, biztos köztetek is vannak, akik rongyosra játszották. A második rész 2009-ben jelent meg, aztán amikor széthullott a THQ, kétségessé vált, hogy mi lesz a széria sorsa, de tegnap végre lerántották a leplet a készülő Dawn of War 3-ról! A kiadott CGI filmben benne van szinte minden, amit eddig a játékról tudunk.

A fejlesztő természetesen a Relic Entertainment, a kiadó pedig a SEGA, hisz ott landoltak a jogok. Az űrgárdisták mellett ezúttal az orkok és az eldarok szerepelnek majd a kampányban, és használhatunk majd óriási hadi gépeket is, szóval brutális csaták lesznek majd a harmadik részben. Amit a videó nem árul el, de a PC Gamer élménybeszámolójából kiderül (ők láthatták a játékot jelenlegi állapotában), hogy visszatérnek a Dawn of War 1 stílusú bázisok, tehát készíthetünk majd egységeket. Lesznek szállítóhajók is, szóval az űrgárdistáinkat akár egyből az ellenség fejére is dobhatjuk.

Minden küldetésre betáblázhatunk három nagyon erős elit egységet, amik valamennyire meghatározzák majd a játékstílusunkat is, mert eléggé eltérőek lesznek. Lövöldözhetünk majd orbitális pályán keringő lézerágyúval is, de a tonnányi effekt ellenére igyekeznek átláthatóvá tenni majd a káoszt, hogy mindig pontosan tudjuk ki kit támad. A fedezékrendszer egyszerűsödik egy kicsit, mindenre lesz megfelelő ellencsapás. Ha például az ellenfelünk beeszi magát valahová, akkor távolsági fegyverekkel nem nagyon fogunk tudni mit kezdeni velük, de egy közelharci csapat pillanatok alatt szétkaphatja őket (elég csak a fejükre dobni).

A Relic szerint messze ez lesz a legnagyobb stratégiai játék, amit valaha is készítettek. A megjelenése valamikor jövőre várható. Addigis érdemes megnézni a hivatalos honlapot, mert egyrészt nagyon hangulatos lett, másrészt aki feliratkozik a hírlevélre, az in-game extrákat kap majd a Dawn of War 2-höz és a Company of Heroes 2-höz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward