Bejelentették a Baldur's Gate: Siege of Dragonspeart

A játék a két rész közötti eseményeket meséli majd el és számtalan újdonsággal kényezteti majd a rajongókat

Bejelentették a Baldur's Gate: Siege of Dragonspeart

Magyar idő szerint hajnali háromkor nullához ért a Beamdog számlálója és megkezdődhetett a cég nagyszabású élő Twitch-közvetítése. Bár a műsor elején alig lehetett érteni Trent Osternek, a cég tulajdonosának és Phillip Daigle-nek, a projekt vezető tervezőjének mondanivalóját, a technikai malőr ellenére a stúdió vezetője az eseményeket a helyszínen, illetve a monitorok előtt nyomon követő nézők általános ovációja közepette bejelentette az új, Siege of Dragonspearnek keresztelt játékot.

Az alkotás egy, az első és a második rész között játszódó kiegészítő lesz, aminek futtatásához rendelkeznünk kell majd a Baldur's Gate Enhanced Editionnel. A játékba magától értetődő módon továbbvihetjük majd az első epizód során felerősített karakterünket és innen is átvihetjük majd a második felvonásba az általunk irányított hőst. A történet két héttel az Sarevok Anchev felett aratott diadal után játszódik. Karakterünket hősként ünneplik Baldur's Gate-ben, de vannak akik gyanítják, hogy a legyőzött gonosztevőhöz hasonlóan nekünk is Bhaal, a gyilkolás istene a nemzőapánk.

Ahogy azt nem nehéz kitalálni, nem sokáig élvezhetjük jogos népszerűségünket. Hamarosan egy új veszélyforrás üti fel a fejét. Egy, a Ragyogó Hölgyként ismert karizmatikus harcos által vezetett, sajátos kereszteshadjáratot folytató sereg felprédálja az útjába kerülő városokat és erőszakkal besorozza a hadra fogható lakosokat. Baldur's Gate vezetői természetesen hősünket bízzák meg azzal, hogy megállítsa a Ragyogó Hölgyet, akiről szintén az a hír járja, hogy egy Bhaal-ivadék. Az ígéretek szerint a Siege of Dragonspear alsó hangon huszonöt órányi kikapcsolódást kínáló kampánya során alaposan megismerhetjük majd a gonosz istenség halálának körülményeit és a főhősről is kiderül majd egy-két érdekesség.

A történet mellett magától értetődő módon a játékmenetről is napvilágra került számos információ. A legfontosabb, hogy a SoD változatlanul a D&D második kiadásának kicsit átalakított szabályrendszerét fogja használni. Az összes jól ismert karaktert bevehetjük majd a partinkba, ráadásul négy új társ közül is válogathatunk majd. Schael Corwin a híres-hírhedt Lángoló Ököl az íjakat preferáló, kapitányi rangot viselő harcosnője. Roppant Voghiln egy a csatákért és a legendákért élő skald, azaz harcos-bárd. M’Khiin Grubdoubler egy különc goblin sámánasszony, a gnóm Glint Gardnersonson pedig Baravar Cloakshadow felelőtlen és hebehurgya papja.

Ahogy ebből a felsorolásból a figyelmesek rájöhettek, egy új kaszttal, jelesül a sámánnal is gazdagabbak leszünk. Ezek az egzotikus mágiahasználók a druidák varázslatait tudják majd használni, illetve különféle óvó szellemeket idézhetnek majd meg, hogy az oldalukon harcoljanak. Az pedig magától értetődik, hogy az új kalandhoz korábban soha nem látott szörnyek és varázstárgyak illetve felfedezésre váró helyszínek dukálnak. Egyebek mellett a legendás Dragonspear kastélyba is elvezet majd minket az utunk. A harcot nem annyira kedvelők örülhetnek, a Story Mode-ot választva ugyanis lényegében harcok nélkül megismerhetik a történetet és felfedezhetik az újdonságokat. Akik viszont odáig vannak a küzdelmekért és mindennél jobban szeretik a kihívást, a Legend of Bhaal nehézségi szinttel tehetik próbára képességeiket.

A játék mind Linuxot mind pedig Windowst futtató PC-kre illetve Macre, valamint iOS és Android alapú készségekre is meg fog jelenni, a gépigénye pedig több mint baráti lesz. Egy Windows XP-nél nem idősebb operációs rendszer, 1 GHZ CPU, 512 MB RAM egy OpenGL 2.0 kompatibilis videókártya, valamint 2.17 GB szabad hely kell majd a futtatásához. A megjelenési dátum ezen sorok írásakor még nem volt fent a hivatalos honlapon,és egyelőre még az árat sem tudjuk. Az viszont már biztos, hogy a zenékért ismét Sam Hulick, a Mass Effect trilógia egyik komponistája felel majd.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward