Battlefield 4 - van még tartalék a katonai FPS-ekben

A DICE szerint jelenleg nem készül annyi katonai shooter, hogy túltelített legyen a piac, ma már inkább a sci-fi a menő téma.

Battlefield 4 - van még tartalék a katonai FPS-ekben

Az IGN elkapta az E3-on Patrick Bach-ot a DICE-tól, és kicsit faggatta az úriembert a katonai shooterekkel kapcsolatban. A legfontosabb téma, ami előkerült, hogy vajon nem készül-e túl sok katonai FPS manapság, és hogy emiatt nem kopott-e már el a téma. Nos, Bach szerint a válasz egyértelműen nem, habár két-három éve még ő is azt mondta volna, hogy kezd sok lenni, manapság azonban a legtöbben már elmozdultak ettől a műfajtól.

"Mi maradunk ennél a zsánernél, mert úgy érezzük, hogy még sokat ki tudunk belőle hozni. Ezen kívül úgy vélem, ha a játék jó, akkor nincs miről beszélni, attól függetlenül, hogy éppen a legmenőbb műfajban készül-e. Most éppen a sci-fi a menő, mindenki sci-fit csinál. Eltelik egy év, és akkor meg ez lesz túltelített, utána pedig mindenki tovább megy majd egy másik zsánerre." - nyilatkozta Bach, aki szerint a legnagyobb címeknek megvan a maga műfaja, és ott is tudnak maradni, ameddig csak úgy érzik. Példának a Halo-sorozatot hozta fel, ami hosszú évek óta sci-fi, és most csak azért tűnik kicsit unalmasabbnak, mert hirtelen mindenki más is ilyen játékokat kezdett készíteni.

Az ugyanakkor Bach-ot is meglepte, hogy a sok új cím mellett a Battlefield 4 mekkora érdeklődést kapott, annak ellenére, hogy "csak" egy folytatás. Ráadásul elárulta, a csapat nagyon fél, hogy egyszer majd kifogynak az ötletekből, és nem tudnak már újdonságot mutatni, egyelőre azonban nem ez a helyzet. "Azt látjuk, hogy az emberek még mindig játszani akarnak ezzel a sorozattal. Úgy tűnik, tetszik nekik ez az élmény, amit nyújtunk, ezért úgy gondolom, hogy fontos újra és újra átértékelni, hogy mit is akarunk fejleszteni, és mire is van szükség."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward