Battalion 1944 - új 2. világháborús FPS tarol Kickstarteren

Három nap alatt jött össze a pénz az egykoron népszerű 2. világháborús FPS-ek szellemi örökösére.

Battalion 1944 - új 2. világháborús FPS tarol Kickstarteren

Három nappal ezelőtt került fel Kickstarterre a Battalion 1944, és máris összejött rá a fejlesztők által célnak kitűzött 100 ezer angol font. A projekt tehát rendkívül sikeres, de nézzük is meg, hogy miért.

Nos, a legfontosabb természetesen az a tény, hogy ma már nem nagyon készülnek 2. világháborús FPS-ek, holott a téma egykor nagyon népszerű volt. A Call of Duty, a Medal of Honor és a Battlefield is a modern korba költözött át, vagy sok esetben inkább a közeli jövőbe.

Láthatóan van igény tehát egy igazi 2. világháborús FPS-re, ráadásul a készítők nem csak a témát találták el, de a játékmenettel kapcsolatban is csak jó dolgokat ígérnek. Nem lesznek perkök, skillek, és egyéb dolgok, amik befolyásolják a játékmenetet, itt mindenki csak a saját képességeire számíthat majd. A beépített "fejlődési rendszer" egyedül kozmetikai jellegű változtatásokra ad majd lehetőséget.

Ezzel párhuzamosan a többjátékos módok tekintetében is a klasszikusok kerülnek előtérbe, mint a capture the flag, a deathmatch, és a domination, de a készítők azért ígérnek újszerű játékmódokat is, melyekről egyelőre nem árultak el többet, azok még ugyanis tesztelés alatt állnak. A pályák viszont kisebbek lesznek, melyeken pörgős, kompetitív meccseket lehet majd vívni.

És ha már pályák: a készítők törekednek arra, hogy autentikus legyen a játék. Ennek érdekében több háborús helyszínre is ellátogattak személyesen (például a normandiai partra), és ehhez hasonlóan a fegyvereket is igyekeznek minél valósághűbb módon visszaadni. A fegyvereket némileg testre is lehet majd szabni, főleg a megjelenésüket, például a nevünket belevéshetjük a markolatba.

A játékot egyébként a Pneuma: Breath of Life-ot készítő Bulkhead stúdió fejleszti Angliában. A Pneuma volt az első játék, ami az Unreal Engine 4-re épült, így csapat komoly tapasztalatot szerzett vele, nem csoda hát, hogy a Battalion 1944-hez is ezt választották. Azt ígérik, a játék grafikailag abszolút a csúcsot fogja képviselni.

Érdemes megjegyezni továbbá, hogy a Kickstarteren kitűzött 100 ezer font csak a büdzsé egy részét adja: a készítők mellé raknak még 100 ezret a saját pénzükből. Továbbá kiterjesztett célokat is felraknak a Kickstarterre - vélhetően nem számítottak arra, hogy ilyen gyorsan összekalapozzák az alap összeget.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward